Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (29 augustus - 4 september 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvraag om reguliere bouwvergunning is ontvangen van:


- Gemeente Brunssum, team Civiele Techniek, voor het geheel plaatsen van hulpconstructies voor klimplanten in de Kerkstraat, diverse locaties (datum indiening: 07-08-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen van:


- Emma 3 Vof, voor het geheel plaatsen van een bouwbord op het perceel Emmaweg / Cronjéstraat (datum indiening: 01-08-2007);


- J.H.P. Schmets, voor het plaatsen van een overkapping op het perceel Willibrordusstraat 1 (datum indiening: 01-08-2007);


- J.M.A.H. Meijer, voor het oprichten van een tuinhuis/garage op het perceel Maastrichterstraat 142 (datum indiening: 22-06-2007);


- R.C. Nowakowski, voor het geheel oprichten van een garage op het perceel St. Gregoriuslaan 76 (datum indiening: 17-08-2007);


- L.M.J. Zee, voor het geheel oprichten van overkapping op het perceel Servatiusstraat 80 (datum indiening: 20-08-2007);


- Assurantiekantoor M.S.J. Kouters, voor het gedeeltelijk vernieuwen van gevelreclame op het perceel Vijverlaan 12 (datum indiening: 17-08-2007);


- R.M.L. Fredrix, voor het gedeeltelijk vernieuwen/vergroten van de keuken en garage op het perceel Jonker Cluttstraat 31 (datum indiening: 21-08-2007);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt bellen met het Loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 29 augustus 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Aanlegvergunning onderhouds- en herstelwerkzaamheden

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum maakt bekend dat zij voornemens zijn een aanlegvergunning te verlenen voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden in het natuurgebied in en rondom de visvijvers van de voomalige kleigroeve aan de Ruscher (kleigroeve Mols).

Gelet op artikel 33 lid 3 van het bestemmingsplan "Buitengebied" wordt de ontwerp-aanlegvergunning met ingang van 30 augustus 2007 gedurende vier weken ter voor belanghebbenden ter inzage gelegd bij het loket Vergunning in de gemeentewinkel aan het Lindeplein 1, telefoon (045) 527 85 59. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden uitsluitend schriftelijk bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot het verlenen van een aanlegvergunning bij het college kenbaar maken.

Brunssum, 29 augustus 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Mandaat Startersregeling

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekendgemaakt dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum in zijn vergadering van 24 juli 2007 inzake de Startersregeling mandaat heeft verleend aan het hoofd van de Dienst Beleid & Strategie.

Inzage in het overzicht van deze mandaten en ondermandaten is mogelijk op kamer 17 van het Oude Gemeentehuis. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 29 augustus 2007.

---

Mandaten Wmo

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekendgemaakt dat het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum in zijn vergadering van 9 juli 2007 inzake de Wet maatschappelijke ondersteuning mandaten heeft verleend en ingestemd heeft met het verlenen van ondermandaten.

Inzage in het overzicht van deze mandaten en ondermandaten is mogelijk op kamer 17 van het Oude Gemeentehuis. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 29 augustus 2007

---

Algemene subsidieverordening Heerlen

De gemeenteraad van de gemeente Heerlen is op 12 juni 2007 akkoord gegaan met de Algemene Subsidieverordening Heerlen onder gelijktijdige intrekking van de Algemene Subsidieverordening van 13 juni 2000, nr. 15.40.08.

De Algemene wet bestuursrecht schrijft voor dat subsidies worden verstrekt op grond van een wettelijk voorschrift dat regelt voor welke activiteiten subsidies kan worden verstrekt. De voor de gemeente Heerlen geldende voorschriften zijn opgenomen in de Algemene Subsidieverordening Heerlen. Deze verordening treedt in werking op 12 juli 2007.

Op grond van de tussen de gemeente Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Onderbanken afgesloten bestuursovereenkomst inzake regionale samenwerking betreffende de uitvoering van het Actieprogramma Cultuurbereik Parkstad Limburg 2005-2008 vallen de subsidies in het kader van de regeling Actieprogramma Cultuurbereik Parkstad Limburg 2005-2008 ook onder de werking van de Algemene Subsidieverordening Heerlen.

De Algemene subsidieverordening is een integrale subsidieverordening die tot doel heeft te bevorderen dat subsidies op rechtmatige wijze worden verstrekt. In de verordening staat beschreven hoe de gemeente uitvoering geeft aan deze taak en worden de formele aspecten daarvan geregeld. De verordening beoogt structuur, eenduidigheid en inzicht in het proces van subsidieverstrekking te brengen en daarmee rechtszekerheid aan alle belanghebbenden te verschaffen. De inhoudelijke aspecten van de subsidieverlening zijn omschreven in de regeling Actieprogramma Cultuurbereik Parkstad Limburg 2005-2008.

De Algemene subsidieverordening, de toelichting en de regeling Actieprogramma Cultuurbereik Parkstad Limburg 2005-2008 liggen van donderdag 30 augustus 2007 tot en met woensdag 10 oktober 2007 ter inzage op kamer 714 van het gemeentehuis aan het Lindeplein 1 te Brunssum.

Brunssum, 29 augustus 2007.

---

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:


- C. Brunduse, Churchillstraat 1, voor 1 spar;


- T.R. Wosniak, Schumanstraat 26, voor 1 meidoorn, 2 Thuja occidentalis en 1 Noorse esdoorn;


- M. van Mourik, Grefkenstraat 18, voor 1 douglasspar;


- A. Vogelzang-Wiggers, Kruisbergstraat 15a, voor 1 kastanjeboom;


- M.A.J. Segeren, Venusstraat 1 voor 1 lijsterbes;


- G.E.G. Hermeling, Brederostraat 8, voor 1 pijnboom;


- R.J.A. van den Broek, Couperusstraat 4, voor 1 eikeboom;


- Hovenierbedrijf J. Spees namens Verpleeghuis Bronnenhof, Semmelweisstraat 14, voor 23 bomen.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 29 augustus 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---