Gemeente Heusden


Ontwerpbestemmingsplan en voorkeursrecht plangebied âSchoolstraat Noordâ

De gemeente Heusden legt het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling van het gebied `Schoolstraat Noord' in Drunen ter inzage. Hiermee wordt het voorkeursrecht voor het betreffende gebied verlengd. Naar aanleiding van de inspraak- en overlegreacties op het voorontwerpbestemmingsplan is het plan op enkele punten aangepast. De gemeente hecht belang aan voldoende woonruimte voor starters en senioren, voor deze doelgroep is aan aantal woningen toegevoegd aan het plan.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van in totaal 38 woningen in het gebied tussen de Burgemeester van der Heijdenstraat en de Schoolstraat en op de hoek van de Deken Coppenstraat en de Schoolstraat in Drunen. Het gebied is circa 1,47 hectare groot, gelegen in de bebouwde kom van Drunen. Van 4 juli 2007 tot en met 1 augustus 2007 lag het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage, hierop zijn achttien inspraakreacties en vier overlegreacties gekomen. Naar aanleiding daarvan is het plan op enkele punten aangepast. Zo zijn twee percelen en een aantal woningen voor starters en senioren toegevoegd. De gemeente hecht belang aan voldoende woonruimte voor deze doelgroep en wil met de ontwikkeling van de woningen in het gebied `Schoolstraat Noord' tegemoet komen aan de vraag naar ruimte voor starters en senioren.

De stukken van het ontwerpbestemmingsplan liggen tijdens openingstijden ter inzage met ingang van 29 augustus 2007 tot en met 10 oktober 2007 in de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen en in de bibliotheek in Heusden.

Voorkeursrecht

Met de ter inzagelegging wordt het voorkeursrecht voor het betreffende gebied verlengd. De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en rechthebbenden, als zij deze gronden of de rechten die op de grond gevestigd zijn, willen verkopen, zij deze eerst te koop moet aanbieden aan de gemeente Heusden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. Wil hij niet verkopen, dan verandert er voor hem op dit moment niets. De eigenaren ontvangen één dezer dagen een aangetekende brief over dit besluit en de gevolgen ervan.

Het besluit om het voorkeursrecht te verlengen ligt tijdens openingstijden ter inzage met ingang van 30 augustus 2007 tot en met 27 september 2007 in de gemeentehuizen in Vlijmen en Drunen en in de bibliotheek in Heusden.

Geplaatst op: 29 augustus 2007