Gemeente Nijmegen

Sportopvang en tafeltennisaccommodatie op sportpark Luciaweg

28/08/2007

Voetbalvereniging Trekvogels, tafeltennisverenigingen ATC en STOUW en de sportopvang van KION gaan samenwerken op het sportpark aan de Luciaweg. Samenwerking in deze vorm is nieuw in Nijmegen en bestaat naast gezamenlijke activiteiten uit het ontwikkelen en gebruik van accommodaties. De gemeente ondersteunt dit experiment en draagt 50.000 euro bij als impuls voor een breed sportaanbod en multifunctioneel gebruik van accommodaties.

Met het vertrek van SV Orion is VV Trekvogels hoofdgebruiker van het sportpark aan de Luciaweg. Het sportpark wordt ook gebruikt door het nabij gelegen Montessori College. De velden en kleedkamers zijn gemoderniseerd en Trekvogels knapt op dit moment het voormalige clubhuis van Orion op.

ATC maakt momenteel gebruik van de sportzaal van het Canisius College. Maar de vereniging is op zoek naar nieuwe huisvesting, bij voorkeur in Nijmegen-Oost. De tafeltennissers van STOUW maken gebruik van een ruimte die eigendom is van een bedrijf in Nijmegen-West. ATC en STOUW spreken al langer over samenwerking en hebben het plan zich gezamenlijk te vestigen aan de Luciaweg. Op 1 juli 2009 moet de nieuwe huisvesting op de plaats van het oude clubhuis van Trekvogels klaar zijn.

KION heeft belangstelling om sportopvang in het kader van de buitenschoolse opvang te realiseren aan de Luciaweg. De huisvesting daarvoor wordt gevonden in de accommodatie die ATC gaat bouwen.

Samenwerking van de sportverenigingen en KION past in de stimulering van een breed sportaanbod op wijkniveau. Het gemeentelijk beleid is er ook op gericht sportaccommodaties zo optimaal te gebruiken voor een divers aanbod van bewegingsactiviteiten. Daarom ondersteunt de gemeente de samenwerking met een eenmalige bijdrage van 50.000 euro. Sportservice Nijmegen geeft inhoudelijke ondersteuning. Het is voor het eerst dat verschillende sportorganisaties zich op deze manier aan elkaar verbinden. De samenwerking moet model staan voor toekomstige soortgelijke ontwikkelingen in Nijmegen.