AutoRai

Kia ceeâd wint 5 sterren bij Euro NCAP botsproef

(8/29/2007)
Aan de volledig nieuwe Kia ceeâd gezinsauto zijn bij de recente Euro NCAP botsproeven maar liefst vijf sterren toegekend. De veiligheidsnormering voor de ceeâd â 5 sterren voor bescherming van volwassenen, 4 sterren voor bescherming van kinderen en 2 sterren voor bescherming van voetgangers â bestempelen deze Kia tot één van de meest veiligste autoâs in het belangrijke C-segment.

âDe uitslag van de recente Euro NCAP resultaten vormt een uiterst belangrijke mijlpaal voor Kia. De ceeâd is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa om op ieder gebied te voldoen aan het verwachtingspatroon van Europese klanten, of ze te overtreffen. Ook met betrekking tot de veiligheid,â reageert Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO, Kia Motors Corporation. âDe combinatie van de vele uitstekende eigenschappen van de ceeâd alsmede de 5-sterren notering en de unieke garantietermijn van zeven jaar zorgt er voor dat de ceeâd een nog grotere aantrekkingskracht zal uitoefenen op de Europese consument, mede gebaseerd op het zorgenvrij rijden tegen lage onderhoudskosten.â
âDe ingenieurs die belast zijn met de veiligheidsvoorzieningen hebben de nieuwe ceeâd zodanig ontworpen dat het hoogst mogelijke niveau aan bescherming van de inzittenden wordt geboden in het geval van een aanrijding. Onze ingenieurs hebben trouwens voorspeld dat de ceeâd een vijf sterren notering zou realiseren bij de Euro NCAP botsproef en dit resultaat bevestigt de belangrijke vooruitgang die Kia heeft geboekt met haar nieuwste gezinsauto,â voegt de heer Kim er aan toe.

De Kia ceeâd vijfdeurs hatchback, die standaard is voorzien van zes airbags (vóór, zijkant en gordijn), realiseerde goede of zelfs uitstekende resultaten bij de Euro NCAP botsproeven aan de voorkant en zijkant, als ook bij de bescherming van kinderen. Alle Kia ceeâd modellen worden gebouwd in de nieuwe fabriek van Kia in Zilina in Slowakije.

Bij de ontwikkeling van de ceeâd was voor de Kia-ingenieurs in eerste instantie een hoog niveau op het gebied van actieve veiligheid van belang. Dankzij een goed uitzicht, een alert reagerende en agiele handling, krachtige remmen zijn Kia-rijders in staat ongelukken en andere gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

De ceeâd-familie zal op korte termijn zeer compleet zijn, wanneer het vijfdeurs ceeâd-model vanaf september gezelschap zal krijgen van de stijlvolle ceeâd Sporty Wagon. Terwijl op de Frankfurt Motorshow de opvallende nieuwe driedeurs Pro-ceeâd zijn debuut zal beleven.

De heer Jean-Charles Lievens, Senior Vice President, Kia Motors Europe, over de ceeâd: âDe introductie van de Kia ceeâd heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het kwaliteitsniveau van Kia, waardoor, samen met de moderne fabriek in Slowakije de perceptie van Kia door het publiek duidelijk een enorme opwaardering heeft gekregen. Het merendeel van de ceeâd-kopers tot nu toe zijn consumenten die daarvoor een ander merk bezaten en voor de eerste keer hebben gekozen voor Kia. Wij verwachten dat de ceeâd Sporty Wagon en de driedeurs Pro-ceeâd deze trend zullen versterken.â