AutoRai

Caterham Experience Days van Van der Kooi Sportscars groot succes

(8/29/2007)
Van der Kooi Sportscars, het belangrijkste adres in Nederland voor Engelse sportautoâs, organiseerde afgelopen weekend in samenwerking met de autosportafdeling van Caterham Sportscars de âCaterham Experience Dayâsâ. Gezien het grote succes wordt volgend jaar de tweede editie georganiseerd.

âMaar de Caterhams komen eerder weer in actie op het vasteland,â glimlacht Willem van der Kooi van Van der Kooi Sportscars. âEen aantal van onze relaties heeft zich zo geamuseerd dat wij inmiddels al drie aanvragen hebben om de Caterham Experience Days ook voor bedrijven te organiseren.â

Op de bekende en uitdagende oefenbaan voor de politie in Lelystad waren drie behendigheidsproeven uitgezet, met onder andere een slalom- en - driftparcours, die afgelegd moesten worden in een door de fabriek geprepareerde Caterham. Daarbij ging het niet alleen om pure, hoge snelheden, maar meer om het behendig en kundig rondsturen van de Caterham sportscar.

De autosportsessie werd op zaterdag geopend door enkele belangrijke Nederlandse auto-journalisten, waarbij Erik Kouwenhoven (medewerker van het Algemeen Dagblad) zich de allersnelste toonde in de supersnelle Engelse sportwagen, gevolgd door Jaco Bijlsma van Autovisie.

Vervolgens werden het gehele weekend relaties, klanten en geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld hun sportieve kunsten aan het stuur van één van de vier Caterhams te vertonen.

In Engeland is het al vele decennia heel gewoon om in het weekend wat sportief rubber onder een sportscar te leggen en op één van de vele clubcircuits die het eiland rijk is, het nodige autoplezier op snelheid te beleven. Groot Brittannië is dan ook niet voor niets de bakermat van de autosport.