Coolpolitics on tour Minister Plasterk in debat over de zesjescultuur

28/08/2007 16:17



Maes Okhuijsen



Terwijl in China miljoenen bèta blokkers hard aan het werk zijn, worden in Nederland studenten in vijf jaar tot zesje opgeleid. Zorgt de democratisering van de universiteit voor het afstuderen van de middelmaat, of is een zesje ruim voldoende in Nederland?
Minister Ronald Plasterk in debat met toekomstige excellerende én minder presterende studenten over het niveau van het Nederlands hoger onderwijs.

Nederlandse studenten blijken in vergelijking met tien andere Europese landen het vaakst tevreden met een zesje. Het streven naar excellentie wordt zo de kop ingedrukt door een ongemotiveerde massa. Maar in Nederland vinden we dat iedereen recht heeft op intellectuele ontwikkeling, met een zesjescultuur als gevolg. Past de huidige student nog wel bij de eisen die de nationale en internationale arbeidsmarkt aan hem stelt? Het debat gaat over de motivatie en verantwoordelijkheid van studenten, de drive tot excellentie en het lage (of te hoge?) niveau van de Nederlandse Universiteiten.

Minister Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaat onder leiding van Evelien Bosch (voorheen MTV) en Rindert de Groot (Coolpolitics) in debat met Bas Haring (Hoogleraar filosofie), PG Kroeger (ScienceGuide) en Bastiaan Verweij (Interstedelijk Studenten Overleg).

Coolpolitics zal de komende tijd vier verschillende steden in Nederland aandoen onder de noemer Coolpolitics on tour om te debatteren over de zesjescultuur.

Het eerste debat vindt plaats tijdens de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam op 29 augustus in het Cultuurpark Westergasfabriek van 20.30 uur tot 21.15 uur.

Coolpolitics on tour
Datum: woensdag 29 augustus 2007
Tijden: 20:30 - 21:15 uur
Locatie: Cultuurpark Westergasfabriek, Westerpark
Toegang: gratis

Coolpolitics on tour wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.





http://www.coolpolitics.nl