Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlandse tweespanrijders gemotiveerd naar WK

27/08/2007

Ben Gosschalk (Epe), Mieke van Tergouw (Epse) en Harry Verstappen (Eersel) zijn gemotiveerd vertrokken naar het Wereldkampioenschap tweespannen, dat op woensdag 29 augustus van start gaat in het Poolse Warka. Op zondag 2 september hoopt het Nederlandse team onder leiding van bondscoach Tjeerd Velstra (Epe) met eremetaal huiswaarts te keren.

Op het Wereldkampioenschap in 2005 werd Nederland vijfde in het landenklassement en alles is er op gericht dit resultaat te verbeteren. De tweespanrijders hebben in het verleden bewezen zeker in aanmerking te kunnen komen voor een medaille, zoals in 2001, toen het team zilver behaalde.

Routiniers Ben Gosschalk en Mieke van Tergouw namen als eerder voor oranje deel aan een WK. Gosschalk won dit seizoen twee van de vier nationale wedstrijden waar hij startte en schreef bovendien de sterke bezette internationale menwedstrijd in Beekbergen op zijn naam. Voor Van Tergouw wordt het haar achtste mondiale titelstrijd en voor haar heeft het kampioenschap in Polen een extra dimensie. In 1995 won zij in de Poolse stad Poznan de individuele wereldtitel. Regerend Nederlands Kampioen Harry Verstappen verdedigt op de terreinen van Farma Sielanka voor het eerst de Nederlandse driekleur op een Wereldkampioenschap. Verstappen staat bekend om zijn fantastisch gereden marathons, die hij op een wonderbaarlijke wijze uitermate snel en zonder herrie vaak winnend weet af te sluiten.

Bondscoach Velstra: `De voorbereidingen zijn goed verlopen, alle paarden zijn gezond en iedereen is zeer gemotiveerd en happy. We gaan natuurlijk voor goud, maar we zullen hier en daar ook een beetje geluk moeten hebben. De stemming is elk geval goed, dus daar zal het niet aan liggen!'
Ben Horsmans (Selfkant, Duitsland) begeleidt de tweespanrijders tijdens het WK op veterinair gebied.

Er staat de Nederlanders sterke concurrentie te wachten in Polen. Het deelnemersveld telt 58 deelnemers uit 21 landen waaronder de individuele-en team titelverdedigers Oostenrijk, de altijd sterk rijdende Hongaren, de Duitsers en de van het thuisvoordeel profiterende Polen.

Programma WK tweespan paarden Warka:
Woensdag 29 augustus: veterinaire keuring & openingsceremonie Donderdag 30 augustus: 1e deel dressuur
Vrijdag 31 augustus: 2e deel dressuur
Zaterdag 1 september: marathon
Zondag 2 september: vaardigheid, prijsuitreiking & sluitingsceremonie (om ca. 16.30 uur zijn de nieuwe Wereldkampioenen bekend)

website: www.wpdcwarka07.com

Bron: KNHS

www.wpdcwarka07.com

Harry Verstappen maakt in Warka zijn WK-debuut
©Pixelphot