Gemeente 's-Hertogenbosch

15-08-2007
Commissie FES houdt hearing over Illegale stort

Rommel op straat, het illegaal storten van (grof)huisvuil in de openbare ruimte. Zomaar wat voorbeelden die bewoners en gemeente een doorn in het oog zijn. Regelmatig horen we van bewoners dat de spelregels voor het aanbieden van afval eigenlijk anders en makkelijker zouden moeten kunnen. Het college heeft in de discussienotitie "Terugdringen illegale stort" oplossingen uitgewerkt om illegale stort terug te dringen. Daarbij is per oplossing inzichtelijk gemaakt wat de gevolgen zijn voor de hoogte van de afvalstoffenheffing. Bijvoorbeeld: een lager tarief (EUR 0,05) voor het storten van schone grond en puin op het milieustation, het jaarlijks brengen van honderd kilo gratis grofvuil per huishouden en schoonmaakacties in de wijk waarbij gemeente en bewoners samenwerken, zijn mogelijk als iedereen jaarlijks EUR 19,- meer afvalstoffenheffing betaalt.

De commissie Financiën, Economische en Sociale zaken (FES) bespreekt deze discussienotitie later dit jaar. Hieraan voorafgaand organiseert de commissie een hearing. Daarin wil ze van burgers en deskundigen horen hoe zij naar de problematiek en de voorgestelde oplossingen kijken. Er zijn adviseurs van milieubureaus en andere gemeenten uitgenodigd om vragen van de commissie te beantwoorden. Ook inwoners kunnen tijdens de hearing hun mening geven. Als u wilt inspreken, meldt u zich voor 24 augustus aan bij de secretaris van deze commissie: E.A.A. Kerkhoff, tel. (073) 615 54 11, e-mail edke@s-hertogenbosch.nl.

De hearing is openbaar en vindt plaats in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7 op woensdag 29 augustus om 19.30 uur. U vindt de discussienotitie "Terugdringen illegale stort" op de website: gemeenteraad.s-hertogenbosch.nl.