Vietnam belangrijkste groeigebied outsourcing


MAARSSEN, 20070829 -- Harvey Nash, een internationale organisatie op het gebied van Executive Leadership Services, Professional Recruitment en Outsourcing, ziet de markt voor outsourcing tot 2012 met name in Vietnam groeien. Daarom heeft het bedrijf SilkRoad Systems uit Ho Chi Minh City overgenomen, een specialist op het gebied van business process outsourcing.

"Vietnam is, op China na, nu al de snelst groeiende markt en zal uiteindelijk belangrijker worden dan dit land. Deze groei zal zich voortzetten dankzij de jonge en vakkundige arbeidskrachten in Vietnam. In 2012 zal Vietnam de meest gewilde bestemming zijn voor outsourcing-diensten. Het land zal zelfs boven China en India uitgroeien", aldus Jan Leen `t Jong, directeur van Harvey Nash Nederland.

Meer dan de helft van de Vietnamese populatie van 84 miljoen is jonger dan 25 jaar en 83 procent van de afgestudeerden zijn wetenschappers. De Vietnamese beroepsbevolking bevat rond de 80.000 IT-afgestudeerden, een aantal dat ieder jaar toeneemt met 9.000. Ook had Vietnam, met uitzondering van China, de hoogste BBP-groei in 2005 en 2006 met 8,4 procent en is daarmee de op twee na grootste bestemming voor software diensten in Zuidoost Azië.

Harvey Nash werkt in Vietnam al sinds 2000 voor verscheidene beursgenoteerde bedrijven zoals Honda en Intel. De acquisitie van het technologie- en softwareontwikkelingsbedrijf SilkRoad heeft echter de positie in de regio verder versterkt en geholpen om het internationale bereik en aanbod van diensten te vergroten. Harvey Nash is een van de marktleidende IT service-bedrijven in Vietnam en wordt met deze overname de grootste softwarespeler in de regio.

"De acquisitie van SilkRoad is een belangrijke uitbreiding van de offshore software ontwikkelingscapaciteit van Harvey Nash in Azië. De offshore dienstverlening is één van de snelgroeiende businesslines van de Group", stelt `t Jong. "Harvey Nash bezit een rijk geschakeerd businessmodel gericht op Human Resource Management waarin de specialismen van recruitment worden gecombineerd met die van offshore software en outsourcing services. Hiermee hebben wij een onderscheidende positie in de markt".

Mark Voss, directeur van SilkRoad, voegt toe: "Wanneer bedrijven offshore overwegen, denken ze direct aan India. Toch is Vietnam een steeds aantrekkelijkere plek voor outsource-diensten. Met een groeiende en jonge IT-beroepsbevolking, lage kosten en hoge aspiraties om software diensten te ontwikkelen, is Vietnam een goede offshore-locatie en heeft het al de kenmerken om de leidende marktkeuze te worden in de komende jaren."

Over Harvey Nash

Harvey Nash Nederland, onderdeel van de beursgenoteerde Harvey Nash Group (LSE: HVN.L), is een professionele organisatie voor detachering, contractmanagement, international executive search en werving & selectie. Met wereldwijd meer dan 3.500 professionals in 28 kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Azië, ondersteunt de Harvey Nash Group toonaangevende organisaties in de profit en non-profit sector. Harvey Nash ondersteunt het succes van klanten door hen te voorzien van toptalent en expertise dat zij elders niet kunnen vinden.

Daarbij stelt Harvey Nash integriteit, transparantie en open communicatie in de werkwijze centraal. Harvey Nash-medewerkers zijn vakspecialisten die continu proactief meedenken met opdrachtgevers en professionals in het vinden van de ideale match tussen mens en organisatie. Meer informatie is te vinden op: www.harveynash.com