Amsterdam Film eXperience 2007 op 2, 3 en 4 november 2007


AMSTERDAM, 20070829 -- De datum van Amsterdam Film eXperience 2007 is bekend: de tweede editie van AFX vindt plaats op 2, 3 en 4 november in en rond Het Ketelhuis te Amsterdam.

AFX werd voor het eerst georganiseerd in 2006. En met succes. Met slechts internetpromotie kwamen meer dan 400 inzendingen van over de hele wereld binnen. Een selectie daarvan werd vertoond tijdens de eerste editie van AFX. Aan de beste films werden de AFX Awards uitgereikt. Winnaars waren `Kapitaal' van Thom Snels (NL), `Metalosis Maligna' van Floris Kaayk (NL), `Spin' van Jamin Winans (USA) en `Tyger' van Guilherme Marcondes (BRA). In 2006 zaten onder andere Erwin Olaf, Tara Elders, Michiel Huisman en Emile Fallaux in de jury.

AFX 2007 vertoont werk van filmmakers met een grensverleggende benadering. Creatieve geesten die durven te spelen met genres, die experimenteren met beeld en geluid, die innovatieve verhaalvertellingen zoeken en die de nieuwste technieken gebruiken - zoals bijvoorbeeld camphones - om hun eigen grenzen te verkennen. Ook kinderen worden weer niet vergeten tijdens AFX 2007. Er wordt een speciale workshop gegeven waarin kids zelf een film van begin tot eind maken.

Inzendingen zijn mogelijk t/m 15 september.

Een inschrijfformulier is te downloaden via:
www.amsterdamfilmexperience.com


AFX 2007 wordt mede mogelijk gemaakt door: ThuiskopieFonds, Alalena Mediaprodukties.





Amsterdam Film eXperience