Dierenbescherming zoekt helden voor Lintjesregen

29/08/2007 09:37



Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren



Den Haag - Zo trots als een pauw op de buurman omdat hij een kalfje uit de sloot heeft gered? Meld hem dan aan bij de Dierenbescherming! Inmiddels zijn er bijna honderd nominaties binnen. De sluitingsdatum voor nominaties is in zicht: 1 september. Kent u iemand die een lintje van de Dierenbescherming verdient? Ga dan vóór 1 september naar http://www.dierenbescherming.nl/lintjesregen en nomineer een (of meer) dierenheld(en)!

De avond voor Dierendag (3 oktober) eert de Dierenbescherming tientallen Nederlanders die een bijzondere heldendaad voor dieren hebben verricht. Die acties kunnen zeer uiteenlopend zijn. Van de brandweerman uit de straat die een kat uit een boom haalt, tot de voorzitter van de voetbalvereniging die in de kantine alleen diervriendelijke producten verkoopt. Een jury beoordeelt welke van de honderden opgegeven kandidaten in aanmerking komen voor een felbegeerd lintje.

Vorig jaar kon de Dierenbescherming maar liefst 95 Nederlanders een lintje opspelden tijdens een feestelijke avond in Arnhem. Eén van hen verrichtte een wel heel bijzondere daad. Treinmachinist Henk Mars aarzelde geen seconde toen hij vanuit zijn trein een kalf zag verdrinken. Hij zette de trein stil en ging tot actie over. Het publiek koos Henk als winnaar van het 'superlintje". De prijs van 7.500 euro die Henk won schonk hij vervolgens aan een opvangcentrum voor niet herplaatsbare honden en katten in Wilbertoord.





http://www.dierenbescherming.nl