Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgevingen wet milieubeheer 29 augustus 2007

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en/of overlast kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor veel bedrijven betekent dit dat zij een vergunning moeten hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente.

Op verzoek van de vergunninghouder kunnen op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer de vergunningvoorschriften van een verleende vergunning worden gewijzigd, aangevuld of ingetrokken indien deze aanpassingen geen nadelige danwel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu.

De procedure voor het behandelen van de aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van een ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp 1: ontwerpbeschikking Artikel 8.24

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 26 januari 2007 een verzoek, om aanpassing van de vergunningvoorschriften op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer, ontvangen. Het gaat om een verzoek van Euro-Index B.V. voor het aanpassen van de op 30 december 1997 en 20 augustus 2002 verleende vergunningen voor de locatie aan de Rivium 2^e Straat 12 te Capelle aan den IJssel.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft het voornemen de vergunning te wijzigen, overeenkomstig het verzoek.

Inlichtingen

Voor informatie over de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot de heer B. de Reuver van de DCMR, telefoon 2468340. Projectnummer: 412836.

Onderwerp 2: Ontwerpbeschikking

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 9 juli 2007 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een aanvraag van EOS Exploitatie B.V. voor een vergunning voor het oprichten en in werking hebben van een zelfstandig behandelcentrum ten behoeve van orthopedische ingrepen aan de Fascinatioboulevard, Kavel NK 11 te Capelle aan den IJssel.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zullen voorschriften worden verbonden ter bescherming van het milieu.

Inlichtingen

Voor informatie over de aanvraag en de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot de heer E. Remmelzwaal van de DCMR, telefoon 2468361. Projectnummer: 423650

Inzage

U kunt de bovengenoemde stukken vanaf 30 augustus 2007 tot en met 10 oktober 2007 op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel, op werkdagen tot 19.00 uur;


- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR), 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam, op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, telefoon 2848662 en in het kantoor van de DCMR, telefoon 2468621.

Voor vragen over de procedure en de ter inzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoon 2468621.

Zienswijzen

Wanneer u zienswijzen heeft over de inhoud van de ontwerpbeschikkingen kunt u deze tot en met 10 oktober 2007 schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u hierom, bij voorkeur in een aparte brief, vraagt.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen als u belanghebbende bent en als u zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Dit is ook mogelijk als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen zienswijzen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.