Provincie Limburg

Persberichten

Herschikking directieteam Provincie Limburg
Programmadirecteur Jan Smeelen benoemd als lid directieteam

Gedeputeerde Staten hebben per 1 september 2007 de heer Jan Smeelen benoemd tot lid van het directieteam van de Provincie Limburg. Naast de heer Smeelen bestaat het directieteam uit de heren Wim Weijnen (algemeen directeur / secretaris college van Gedeputeerde Staten) en de heer Fred Offerein. In de taakverdeling van de directie wordt aansluiting gezocht bij de uitwerking van het provinciaal coalitieakkoord 2007 2011. Gedeputeerde Staten stellen volgende week dinsdag de portefeuilleverdeling van de directie vast.

Jan Smeelen (54), werkt sinds 1981 bij de Provincie Limburg. Eerder was hij hoofd Ruimtelijke Ordening en daarvoor verantwoordelijk voor de regie van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL), operatie Bottleneck en de ontwikkeling van bedrijventerreinen in Limburg.

Met de benoeming van de heer Smeelen wordt een al langer bestaande vacature in het directieteam opgevuld. Jan Smeelen was sinds januari 2004 wel als programmadirecteur verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de provinciale themas uit het vorige coalitieaccoord. De eindverantwoordelijkheid voor de programmas uit het nieuwe coalitieakkoord is nu verdeeld onder de drie directieleden, evenals de aansturing van de verschillende afdelingen. Met de benoeming van Jan Smeelen als directielid is de functie programmadirecteur komen te vervallen.

29-8-2007 09:29