Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

WK team Tweespan paarden bekend

02/08/2007

Ermelo, 2 augustus 2007
Bondscoach Tjeerd Velstra heeft na afloop van de laatste observatiewedstrijd in Beekbergen zijn team voor de Wereldkampioenschappen Tweespan Paarden samengesteld. Het WK vindt plaats van 29 augustus tot en met 2 september in het Poolse Warka.

Het team bestaat uit Harry Verstappen (Eersel), Ben Gosschalk (Epe) en Mieke van Tergouw (Epse).
In 2005 werd het Nederlands team vijfde tijdens het WK in het Oostenrijkse Wals-Siezenheim. Mieke van Tergouw en Ben Gosschalk maakten daar eveneens deel uit van het team dat nu wordt aangevuld met regerend Nederlands Kampioen Tweespannen Harry Verstappen. Ben Gosschalk won afgelopen weekend de internationale menwedstrijd in Beekbergen bij de tweespannen. Mieke van Tergouw, die derde werd op de Nederlandse Kampioenschappen in Zelhem, bewaart goede herinneringen aan Polen; in 1995 werd zij Wereldkampioen Tweespannen in het Poolse Poznan.

Het WK in Warka start op woensdag 29 augustus met de veterinaire keuring en de openingsceremonie. Op donderdag 30 augustus en vrijdag 31 augustus staat de dressuurproef op het programma. Zaterdag 1 september wordt de marathon verreden en afsluitend op zondag 2 september de vaardigheidsproef.

Het begeleidingsteam bestaat naast bondscoach Tjeerd Velstra uit teamveterinair Schelto Jonker.
Bron: KNHS

Informatie over het WK Warka kunt u vinden op

www.wpdcwarka07.com