Milieudienst Rijnmond

Controle Rotterdamse metaalbewerkingsbedrijven

28.08.2007 16:00

De DCMR Milieudienst Rijnmond controleert in augustus en september Rotterdamse metaalbewerkingsbedrijven.

Veranderende milieuwetgeving

In samenwerking met de brandweer en Bouwtoezicht van de gemeente Rotterdam controleert de DCMR in augustus en september metaalbewerkingsbedrijven in Rotterdam. Dat heeft onder andere te maken met de komende veranderingen in de milieuwetgeving. Een vergunning aanvragen is dan in veel gevallen niet meer nodig. Melden van de bedrijfsactiviteiten is voor veel bedrijven voldoende. De controles zijn daarom ook bedoeld om te bekijken wat er voor de bedrijven verandert.

Aandachtspunten tijdens de controles

Behalve informatie over de veranderende milieuwetgeving wordt tijdens de controles gekeken of de bedrijven zich houden aan de milieuregels. Aandachtspunten zijn met name de opslag en afgifte van gevaarlijke (afval)stoffen, de opslag van gasflessen, brandpreventieve maatregelen. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om energieverbruik en de hoeveelheid afval te verminderen.

Milieubericht

Bovenstaande informatie is ook te lezen in het milieubericht. In dit bericht staat bovendien een korte toelichting op het aantal meldingen dat de DCMR wekelijks ontvangt van bewoners in het Rijnmondgebied. Het milieubericht is elke week te lezen in de veertien edities van de regionale huis-aan-huiskranten van Maasstad Weekbladen.