Politie Haaglanden

Persberichten 28 augustus

Haaglanden, 28-08-2007

Alcohol maakt doof en blind
Den Haag - Een Mercedesbusje dat midden op de kruising Appelstraat / Thorbeckelaan bleef stilstaan, trok 28 augustus om 1.12 uur de aandacht van surveillerende agenten. Omdat seinen met de koplampen van de politieauto en toeteren geen invloed hadden op de 45-jarige bestuurder van het busje, besloten de politieagenten de auto te controleren. Het Mercedesbusje reed zeer traag en slingerend weg, waarbij het stopteken van de politie door de bestuurder niet werd opgemerkt. Nadat hij werd aangehouden blies hij aan het politiebureau 615 ugl. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Meisje veroorzaakt verkeersongeluk
Den Haag - Een 8-jarig meisje dat plotseling door rood overstak, veroorzaakte 27 augustus om 13.45 uur een aanrijding op de Melis Stokelaan. Een BMW kon nog tijdig stoppen, echter een motorrunner die erachter reed, knalde tegen de BMW aan. Hierbij werd de 19-jarige bestuurder, die zonder helm reed, tegen de achterruit van de BMW gelanceerd. Daarna kwam hij over de BMW heen op het wegdek terecht. Hij is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Koperdief aangehouden
Den Haag - Een leegstaande school aan de Leyweg is slachtoffer geworden van koperdieven. Op 28 augustus om 2.30 uur werd één van hen na een korte achtervolging op heterdaad betrapt door de gealarmeerde politie. De 40-jarige dief verklaarde het met een aantal andere inbrekers voorzien te hebben op het koper in het oude schoolgebouw. Hij is aangehouden.

Radarcontrole snapt 70 hardrijders
Den Haag - Middels een tweetal radarcontroles heeft de politie 70 hardrijders op de bon kunnen slingeren. Maandagmiddag 27 augustus werden op de Melis Stokelaan 300 passerende auto's met een radarauto op hun snelheid gecontroleerd. 42 van hen reden te hard en de bestuurders kunnen een bekeuring verwachten. Ook op de Vreeswijkstraat werd 's avonds gecontroleerd. Hier reden 28 van de 360 passanten te hard. De hoogste snelheid was 79 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Voetballertje breekt been
Den Haag Een jongetje van 12 jaar had maandag 27 augustus omstreeks 19.50 uur pech want hij brak zijn been tijdens een partijtje voetbal op het Oranjeplein. De jongen is naar het ziekenhuis vervoerd.

Ongeluk tijdens inhalen
Den Haag Een 61-jarige Haagse op een bromfiets botste maandag 27 augustus omstreeks 16.35 uur tegen een auto op de Ferdinand Bolstraat toen zij een fietser inhaalde en hierbij op de rijbaan terecht kwam. Zij kwam tegen de rechterzijde van een passerende auto aan en viel. De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd. Zij brak vermoedelijk haar heup bij de val .

24 overtredingen tijdens verkeerscontrole
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op de Amsterdamse Veerkade heeft de politie maandag 27 augustus 24 processen-verbaal uit moeten reiken omdat automobilisten zich niet aan de regels hielden. Er zijn onder andere tien processen- verbaal uitgeschreven omdat bestuurders de autogordel niet droegen, twee bestuurders reden door rood licht, en vier automobilisten reden tegen de rijrichting in.

Inval politie succesvol
Den Haag - De politie viel in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 augustus een café binnen aan de van Deimanstraat hoek Prins Hendrikstraat. De agenten troffen ponypacks cocaïne en nog andere drugs aan. Vier Hagenaars van 19, 28, 32 en 43 jaar zijn aangehouden. Hieronder zijn ook de twee eigenaars/beheerders van het café. Alle verdachten hadden drugs in hun bezit en één van hen verbleef illegaal in Nederland.

Verdachte van straatroven aangehouden
Leidschendam De politie hield maandag 27 augustus omstreeks 09.30 uur een 19-jarige Hagenaar aan op verdenking van straatroven, waarbij mobiele telefoons met geweld werden buitgemaakt. Op zaterdag 24 maart werd een leeftijds- en plaatsgenoot op de Kostverlorenweg beroofd van zijn gsm. Korte tijd later vond een tweede beroving plaats in een pizzeria in de Kempstraat in Den Haag. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de Hagenaar, die als veelpleger bij de politie bekend is, als verdachte kon worden aangemerkt. Hij wordt op woensdag 29 augustus voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Radarauto controleert op snelheid
Rijswijk - De politie hield maandag 27 augustus tussen 10.00 en 12.45 uur een snelheidscontrole met de radarauto op de Generaal Spoorlaan. Van de 440 passanten, reden 52 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Politie zoekt getuigen steekpartij
Rijswijk - Naar aanleiding van een verkeersincident op maandag 27 augustus rond 06.00 uur werd een 21-jarige Hagenaar slachtoffer van een steekpartij. De Hagenaar reed over de Sir Winston Churchillaan, toen hij werd afgesneden door de bestuurder van een zilverkleurige auto. Bij de rotonde met de Schaapweg stopten beide voertuigen. Na een woordenwisseling ontstond er een vechtpartij tussen het slachtoffer en de twee inzittenden van het andere voertuig. Hierbij liep de 21-jarige een steekwond op. De bestuurder van het voertuig was lichtgetint en rond de 30 jaar, hij had een fors postuur en zwart haar. Hij had een snor en was gekleed in een donkere jas en spijkerbroek. De bijrijder was rond dezelfde leeftijd en was ook lichtgetint. Hij had een normaal postuur en hij droeg een donkere jas met een gekleurde bontkraag. Was u getuige van dit incident? Belt u dan met de recherche van politiebureau Rijswijk via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Door rood naar het ziekenhuis
Rijswijk - Door rood rijden is de 16-jarige bestuurder van een scooter en zijn 16-jarige bijrijder duur komen te staan. Op 27 augustus om 19.00 uur staken ze door het rode verkeerslicht de Prinses Beatrixlaan over. De 60-jarige bestuurder van een Deawoo kon niet meer stoppen en reed de scooter in de flank aan. De twee 16-jarigen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Camera vangt wildplasser
Delft - Cameratoezicht zag maandag 27 augustus rond 03.30 uur een 21-jarige man uit Leiden wildplassen op het NS station. Gealarmeerde politieagenten gaven hem een bekeuring voor deze vieze daad.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Delft - De politie betrad maandag 27 augustus rond 15.00 uur een pand aan de Bonairestraat. Een aantal ramen van de woning waren afgeplakt. Op zolder trof zij een in werking zijn de hennepkwekerij aan van 172 planten. Het elektriciteitsbedrijf constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Man steelt gevonden portemonnee
Delfgauw - Een vrouw vond maandag 27 augustus rond 11.45 uur een portemonnee op het toilet van een benzinestation in Delfgauw. Zij gaf deze af bij de kassa. Een 46-jarige man uit Leiden stond op dat moment in de rij en hoorde het verhaal van de vindster. Toen hij aan de beurt was, vertelde hij de kassier dat zijn vrouw haar portemonnee op het toilet was verloren. De kassier vond het een geloofwaardig verhaal en gaf de portemonnee mee aan de 46-jarige. Later meldde de 44-jarige rechtmatige eigenaresse van de portemonnee zich bij de benzinepomp. Toen bleek dat de portemonnee aan de verkeerde persoon was meegegeven. Aan de hand van camerabeelden en het kenteken van het voertuig waar de verdachte mee was, kon hij worden aangehouden. De portemonnee wordt alsnog geretourneerd aan de eigenaar.