Gemeente Hilversum

Denk vooruit!

27 augustus 2007
Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel. Onder dat motto is de overheid een campagne gestart met als doel de risico's van een plotselinge ramp onder de aandacht te brengen en nuttige tips mee te geven om die risico's te beperken.

Natuurlijk: een mogelijk ongeval met gevaarlijke stoffen of een grote brand hoeft ons niet angstig te maken. Maar met een goede voorbereiding is het toch rustiger slapen.

Begin september krijgen alle huishoudens in Hilversum een brief van de gemeente met daarin een rampenbewaarkaart.
Op die kaart staan op overzichtelijke wijze de belangrijkste acties per type ramp.
Het advies is deze kaart goed te lezen en te bewaren in uw meterkast of op andere centrale plaats in uw woning. Wat u moet doen bij een grote brand, bij het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, uitval van stroom of water en wat bij een terroristische aanslag: u leest het allemaal op de kaart.

Daarnaast is er aandacht voor een goede voorbereiding. Zo kan sprake zijn van een onverwacht lang verblijf binnenshuis. En natuurlijk is het van belang dat u de rampenzender weet te vinden, die ook wordt gebruikt voor informatie als de sirene gaat. Dit is de regionale omroep Radio Noord-Holland, frequenties: op de ether FM 88,7 MHz of via de kabel FM 93,3 MHz.
Binnen de gemeente Hilversum krijgt de veiligheid van de inwoners voortdurend aandacht. Omdat de zorg voor een veilige en leefbare omgeving ieders inzet vraagt, is gekozen voor een integrale aanpak. Dat vereist afspraken met onder meer bewoners, politie, brandweer, justitie, scholen, ondernemers, woningcorporaties, horeca, maatschappelijk werk.
In Hilversum werken we samen aan een veiliger stad!

Op de website crisis.nl kunt u uw eigen postcode intoetsen en zien welke risico's er zijn in uw eigen omgeving. Kijk ook eens op risicokaart.nl

Heeft u behoefte aan meer informatie of heeft u een vraag, stuur dan een e-mail naar veilig@hilversum.nl