Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland sluit eerste A1GP testdag af als zesde

De eerste dag van de A1GP test op het circuit van Silverstone is voor A1 Team Nederland geëindigd met een zesde in de tweede sessie van de dag, op zes tiende van Zuid Afrika. Behalve een lekkende radiator tijdens de ochtendsessie kende het team verder geen problemen en zowel Jeroen Bleekemolen als Arie Luyendyk jr. kwamen aan rijden toe. Nederland stond met nog vier minuten te gaan nog derde, maar Groot Brittannie en Zuid Afrika kwamen op het laatste moment nog voorbij.

Bleekemolen nam het grootste deel van de dag plaats achter het stuur van de auto en zette uiteindelijk in de middag een snelste tijd neer van 1'11.069 op het 3,5 km lange circuit.

's Ochtends was het team nog als zevende geëindigd. Jeroen Bleekemolen was druk bezig om samen met het team de auto zo optimaal mogelijk te krijgen en reed in totaal 39 ronden.

Direct na de pauze was het de beurt aan Arie Luyendyk jr. De A1 Team Nederland Rookie kwam voor het eerst echt op een circuit in actie met de A1 Team Nederland auto, na zijn eerdere demonstratie tijden Vudel Vol Gas.

Luyendyk jr. was erg enthousiast over zijn echte A1GP debuut, maar gaf toe wel te moeten wennen aan het schakelen met de paddles en de auto. "Ik rijd hier niet zo veel maar het is erg leuk, iedere ronde ging ik sneller. Mijn snelste ronde was een 1'14.1, maar dat was op banden die de hele ochtend al gereden hadden. Met nieuwe banden moet je hier zo anderhalve tot twee seconde sneller kunnen zijn, maar ik zit dus nog wel ruim een seconde van de tijd af. Ik moest duidelijk nog wennen aan het paddle-shift systeem en de grip en het vermogen van de auto.

Voor Bleekemolen was het tevens zijn A1GP testdebuut, vorig jaar kwam hij op Silverstone niet in actie. "We hebben lekker gewerkt en best wel wat gevonden. Het was echt een nuttige dag. De tijden kwamen er helaas alleen niet helemaal uit. Twee keer had ik een rode vlag toen ik net in mijn eerste tijdronde op nieuwe banden bezig was en dat is de ronde dat het moet gebeuren. De positie vandaag was niet zo goed, maar op oude banden zaten we continu erbij. We hadden eigenlijk zowel in de ochtend als in de middag top drie moeten staan. Voor morgen hebben we net een aantal dingen besproken die we willen gaan proberen. Daar zijn we tijdens de races nooit aan toe gekomen en daar is nu tijd voor gelukkig".

Jan Lammers sloot zich aan bij de conclusie van Bleekemolen; "Redelijk tevreden met de zesde plaats. Ik denk niet dat het reflecteert waar we toe in staat zijn. Dat is in ieder geval beter, hoeveel weet ik niet. De top drie lijkt ons zeker mogelijk. Blij dat Arie zijn eerste rondjes heeft kunnen doen. Die moet echt van een achterstand af komen en eerst kilometers maken voordat hij echt aan snelheid kan gaan denken. We hebben heel veel aan de auto geprobeerd en veel informatie om te bestuderen. Er is nog ruimte voor veel meer morgen".

Morgen zijn er nog twee testsessies, van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 14.30 uur tot 17.00 uur. Op 18 September is er nog een tweede A1GP test, voordat het seizoen op Zandvoort echt begint.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl