Ingezonden persbericht


Persbericht

SWsoft Virtuozzo klanten benadrukken de milieuvoordelen van virtualisatie

Herndon, USA, augustus 2007 - Met als uitgangspunten de steeds hogere elektriciteitsrekening en toenemende druk om energiezuinig te werken maken steeds meer IT-organisaties en service providers de overstap naar Virtuozzo virtualisatiesoftware van SWsoft om hun elektriciteitsverbruik terug te dringen en 'groen' te worden.

"Virtuozzo biedt - met honderden virtuele omgevingen op een enkele fysieke server - de hoogst beschikbare dichtheid van alle virtualisatieoplossingen en daarmee het meeste potentieel voor energiebesparing", aldus Serguei Beloussov, CEO van SWsoft. "Door Virtuozzo in te zetten kunnen hosting providers hun energieverbruik drastisch terugdringen en tegelijkertijd een efficiënter datacenter realiseren."

Verschillende klanten van SWsoft benutten nu al het groene potentieel van Virtuozzo:
· ServInt Internet Services (www.servint.net), een toonaangevende hostingleverancier in de VS, schat in tot 85 procent aan elektriciteit te besparen voor elke hosted klant die overstapt van een enkele fysieke server naar een virtuele server.
· Host Europe (www.hosteurope.de), een grote Duitse hostingorganisatie, schat in dat hun klanten op virtuele servers 63 procent minder elektriciteit gebruiken.
· ikoula (www.ikoula.com) een Franse hostingleverancier, schat in dat zij tot 60 procent kunnen besparen op hun elektriciteitsverbruik door klanten te verplaatsen van dedicated naar virtuele servers. Het lagere energieverbruik betekent eveneens dat er nog niet geïnvesteerd hoeft te worden in extra infrastructuur voor meer elektriciteit en ruimte.

"Groen zaken doen is gewoon een slimme zet - zowel voor ons als onze klanten - aangezien we er niet alleen het milieu mee helpen, maar ook de basis van de onderneming", aldus Christian Dawson, vice president of operations bij ServInt Internet Services. "We zijn erg tevreden over de energiebesparing door virtualisatie en andere initiatieven en verwachten nog meer te kunnen besparen op kosten en energie door ons te richten op groene investeringen. Virtualisatie met SWsoft Virtuozzo is een integraal onderdeel bij het bereiken van onze lange-termijn doelstellingen."

Hostingbedrijven gebruiken veel computerkracht doordat zij gebruikmaken van data centers met duizenden servers om bedrijven te voorzien van websites, hosted applicaties en software-as-a-service (SaaS). Een datacenter van ruim 4.500 vierkante meter gebruikt ongeveer 4 megawatt aan energie, wat overeenkomt met 57 vaten olie per dag. Volgens Gartner Research kunnen energiekosten binnenkort meer dan de helft van het totale IT-budget gaan vormen voor een typisch data center.(1)

De Virtuozzo besturingssysteem virtualisatiesoftware gebruikt gepatenteerde technologie voor het creëren van geïsoleerde virtuele omgevingen - of virtual private servers - op een enkele fysieke server en besturingssysteem. Op deze manier worden hardware, software en andere bronnen optimaal benut. Elke virtuele omgeving levert dezelfde prestaties en functionaliteit als een stand-alone fysieke server.

Over SWsoft
SWsoft is een wereldwijd leider op het gebied van software voor serverautomatisering en -virtualisatie. Meer dan 10.000 klanten in ruim 100 landen vertrouwen op de bewezen prestaties en beheermogelijkheden van SWsoft's producten voor het optimaliseren van hun IT-infrastructuur. De onderneming is opgericht in 1999 en heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië.