Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 28-08-2007

Nummer: 30

Op dinsdag 28 augustus 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Prestatieafspraken stichting Linc 2008
Er worden prestatieafspraken gemaakt tussen de gemeente en stichting Linc (jongerenwerk). Het college heeft hiermee ingestemd. Nu zijn er ook al afspraken met Linc. Deze zijn gemaakt in de jaarlijkse beschikking waarin ook de subsidiebudgetten zijn geregeld. Deze afspraken worden nu herzien. De nieuwe prestatieafspraken worden onderdeel van de zogeheten beleidsgestuurde contractfinanciering.

Tussentijdse evaluatie en wijzingsvoorstel stimuleringsverordening monumenten Het college stelde het conceptraadsvoorstel en -raadsbesluit vast over de tussentijdse rapportage over de Verordening stimulering en instandhouding gemeentelijke monumenten Capelle aan den IJssel 2004 en de wijziging hiervan. Uit de tussentijdse evaluatie blijkt onder andere dat eenderde van het aantal eigenaren dat in aanmerking komt voor de stimuleringsregeling, daarvan gebruikt maakt.

Overdracht c.q gebruik voortuinen Merelhoven en Merellaan Het college heeft besloten om bij 66 woningen aan de Merelhoven stukjes gemeentegroen die vastzitten aan de voortuin om niet in eigendom aan de bewoners over te dragen. Bij 22 andere woningen kan de grond niet worden overgedragen omdat daar kabels en leidingen liggen; bewoners van deze woningen krijgen de betreffende grond om niet in gebruik. Aanleiding voor de overdracht is dat bewoners in het verleden de gemeente hebben betaald voor eeuwigdurend onderhoud aan de stroken. Omdat de wijk recent is opgehoogd en vanwege onderhoudswerkzaamheden door Eneco, waarvoor alle voortuinen open moesten, moest er nu een keuze gemaakt worden of de gemeente danwel de woningeigenaren de betreffende grond opnieuw gaan inrichten. In de beheersfilosofie van nu, waarbij de betreffende groenstroken geen onderdeel zijn van de groenstructuur van de wijk, is het minder gewenst om deze situatie te laten voortbestaan. Dit omdat het gaat om voortuinen die ook worden gebruikt om bij de woningen te komen.

Straatnaamgeving Wegelingpark
Tussen de 's-Gravenweg en de Ringvaart, nabij de Schenkelse Dreef, wordt op korte termijn gestart met de bouw van woningen. Het college heeft besloten aan dit gebied de straatnaam Wegelingpark toe te kennen, een naam die al jaren officieus wordt gebruikt. De naam verwijst naar Leendert Wegeling, de man die hier woonde en paarden hield in een kleine privé-manege. Ook gehandicapten kregen hier paardrijles.

Aanvraag monumentenvergunning woonhuis 's-Gravenweg 343 Het college heeft besloten vergunning te verlenen voor het verbouwen, isoleren en uitbreiden van het woonhuis aan de 's-Gravenweg 343. Hiervoor heeft het college wel voorwaarden gesteld.

Wijzigen conversiemodel functiewaardering
Het college heeft in principe besloten per 1 oktober de herziene conversietabel met toepassing van artikel 7 lid 3 van de Regeling Organieke Functiewaardering gemeente Capelle aan den IJssel 2005 vast te stellen. Dit principebesluit wordt voor overeenstemming voorgelegd aan de commissie voor Georganiseerd Overleg en voor kennisgeving aan de Ondernemingsraad. Daarna wordt de herziene tabel definitief vastgesteld. De aanpassingen zijn nodig om de beloning van leidinggevende functies aan te laten sluiten bij de huidige beloningsverhoudingen bij lokale overheden.


---