persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 28-08-2007

Vechtpartij

UTRECHT Op de Nobelstraat vond in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus een vechtpartij plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Rond 02.10 uur kreeg de politie een melding, dat er gevochten zou worden in een horecagelegenheid aan de Nobelstraat. Ter plaatse bleek dat personeel de vechtende mannen de zaak had uitgezet, maar men op straat door was gaan vechten. Een man 19 jaar uit Utrecht - lag op straat omdat hij knock-out geslagen was. Hiervoor werd een ambulance gebeld. De vermoedelijke verdachte 18 jaar uit Hoogland werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is de politie nog niet duidelijk waar de ruzie omging.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft op de Albatrosbrug een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 45-jarige man uit Leusden kreeg maandagavond omstreeks 23.40 uur een stopteken op de Albatrosbrug. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 275 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Maandagavond vond op de Burgemeester Reigerstraat een aantal vernielingen plaats. Twee verdachten werden aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 21.30 uur naar de politie omdat twee mannen vernielingen aan het plegen waren op autos. Ter plaatse trof de politie een aantal vernielde autos aan. Buiten krassen waren ook diverse spiegels van de autos geslagen of getrapt. Tevens bleek een ruit van een winkel vernield te zijn. De twee verdachten 27 en 33 jaar uit Utrecht - konden even later op de Nicolaasweg worden aangehouden. De mannen waren rondom dronken en werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is nog onduidelijk hoeveel autos vernield zijn.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie maandagavond een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.50 uur dat een man kleding meenam zonder af te rekenen. De achtervolging werd ingezet en de 18-jarige dief uit Utrecht kon door de beveiliging ter hoogte van de Oudegracht gepakt worden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie op de Leuvenlaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen13.45 en 16.15 uur werden 608 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 139 bestuurders een bekeuring omdat zij harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Mishandeling

UTRECHT In een bus werd maandagmiddag een vrouw zonder enige aanleiding geslagen door een onbekende man.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht stond in de bus met een vriendin te praten toen een onbekende man strak naar haar bleef kijken. De man sprak haar aan en vroeg haar op een dwingende manier naar een foto te kijken. De vrouw wilde dat niet en probeerde de man te negeren. Hierop stond hij op, liep op haar af, en sloeg haar in het gezicht. Daarna verliet hij snel de bus.

Het slachtoffer en haar vriendin verlieten ook de bus en liepen achter de verdachte aan en belde ondertussen de politie. De verdachte rende weg en kon niet meer achterhaald worden. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44

Verdovende middelen aangetroffen 5 aanhoudingen

UTRECHT De politie heeft vrijdag 24 augustus 5 personen aangehouden omdat zij verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen.

Rond 12.10 uur kreeg de politie informatie binnen dat er mogelijk in de omgeving van de Oudegracht gehandeld zou worden in verdovende middelen. Ter plaatse troffen agenten een auto met een Duits kenteken aan. De bestuurder werd gecontroleerd. Uit de auto kwam een sterke henneplucht. In de kofferbak werd een hoeveelheid wiet aangetroffen. De 38-jarige man uit Duitsland werd aangehouden en naar het bureau gebracht.

Uit verder onderzoek werd duidelijk dat er mogelijk meer verdovende middelen in een pand aan de Oudegracht zou liggen. Bij het betreffende pand werden drie mannen -63, 45 en 57 jaar oud uit Eemnes, Utrecht en Nieuwegein en een 42-jarige vrouw uit Utrecht - aangehouden. In het pand werd een grote hoeveelheid verdovende middelen (wiet en hasj) aangetroffen. De exacte hoeveelheid is op dit moment nog niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.