Politie Hollands Midden

Datum: 28 augustus 2007


---
Noordwijk Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 44 jarige automobilist uit Noordwijk. Bij een alcoholcontrole dinsdag 28 augustus rond 01.35 uur op de Van Panhuysstraat werd bij hem 665 ug/l. vastgesteld. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.. De politie maakt verder proces-verbaal tegen de man op voor het rijden onder invloed.

Leiden Aanhouding voor bedreiging De politie heeft maandag 27 augustus rond 19.10 uur aan het Levendaal een 33 jarige man uit Leiden aangehouden. De man was daar in een supermarkt uit zijn dak gegaan nadat hij daar van personeel te horen kreeg dat aan hem geen alcohol meer verkocht werd. De man is alcohollist en de supermarkt ondervindt van alcohollisten hinder en overlast. Een medewerker werd vervolgens door de man bedreigd. De politie werd gewaarschuwd en hield hem aan. Na zijn aanhouding beledigde hij de agenten. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Laptops weg na inbraken

Bij twee woninginbraken op maandag 27 augustus zijn twee laptops buitgemaakt. Bij een woning aan de Oude Vest werd de voordeur vermoedelijk openflipperd waarna uit een onafgesloten studentenkamer een laptop werd weggenomen. Uit een woning aan de Gandhistraat werd de voordeur geforceerd om binnen te komen. Ook hier werd een laptop gestolen. Vermoedelijk heeft de inbreker de laptop die in de woonkamer stond vanaf de weg zien staan.

Leiderdorp Spookrijder veroorzaakt aanrijding Rijksweg A4 Een 25 jarige 'spookrijder' uit Amsterdam heeft maandag 27 augustus rond 23.55 uur op de Rijksweg A4 een aanrijding veroorzaakt met drie auto's. Er vielen geen gewonden. De Amsterdammer reed op de rijbaan Den Haag - Amsterdam in de richting van Den Haag. Ter hoogte van de brug over de Oude Rijn raakte hij drie auto's. De politie stelde vast dat de man gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 570 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie heeft zijn rijbewijs daarop ingevorderd en maakt proces-verbaal op. De man kon zijn 'spookrijden' niet verklaren. Hij kwam vanuit Amsterdam en was toch echt in de veronderstelling dat hij steeds op de goede rijbaan was gebleven. Kennelijk had de alcohol grote invloed op de man gehad.

Zwammerdam Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie heeft maandag 27 augustus rond 16.30 uur een 29 jarige man in zijn woonplaats Bodegraven aangehouden. De man was na een lichte aanrijding op de Buitenkerk na even te zijn gestopt doorgereden zonder de gegevens met de andere partij uit te wisselen. De vrouw uit Montfoort kwam de man op een smal gedeelte van de weg tegen. De buitenspiegels raakten elkaar. Die van de auto van de vrouw liep schade op. Even werd gestopt. De man vond het echter niet nodig om verzekeringsgegevens uit te wisselen en reed weer weg. De gewaarschuwde politie wist hem alsnog te achterhalen. Bij het overbrengen van de man naar het politiebureau beledigde hij de agenten. De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na aanrijding en het beledigen van een ambtenaar in functie.

Boskoop Auto raakt te water De Gouwe is maandagavond 27 augustus enige tijd afgesloten geweest voor het scheepvaartverkeer nadat een auto van een 48 jarige man uit Den Haag te water was geraakt. De man kreeg op de Reijerskoop problemen met zijn auto. De motor sloeg af. Hij besloot zijn auto naar de Galerij te duwen. Hij kreeg daarbij hulp van een behulpzame man uit Boskoop. De weg bij de hefbrug is echter hellend en de auto begon te rollen naar het water. Het lukte de Hagenaar niet om nog in de auto te springen om de auto op de rem te zetten. De auto dook vervolgens in De Gouwe. Een takelbedrijf moest de auto uit de vaarweg halen en weer op het droge brengen.

Waddinxveen Inbraak voetbalkantine De politie doet onderzoek naar de inbraak in de voetbalkantine van de vv. Waddinxveen aan de Sniepweg. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus werd daar ingebroken. Uit de kantine is van de bar een fooienpot gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

(herhalingsbericht)

Waddinxveen/ Boskoop Fietsenkijkdag

De politie van Waddinxveen/ Boskoop houdt op zaterdag 1 september 2007 een fietsenkijkdag. Van 10.00 tot 13.00 uur kan men terecht aan het politiebureau in Waddinxveen aan de Limaweg 35 om te kijken of hun verloren fiets daar staat gestald. Op deze locatie staan alle aangetroffen fietsen uit het werkgebied van het team Waddinxveen, waaronder ook Boskoop valt. Personen die net buiten het gebied hun fiets zijn kwijtgeraakt kunnen ook komen kijken. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing. De politie vraagt de aangiftes mee te nemen. Het is niet mogelijk om de fietsen die dag te kopen.

Waddinxveen Buizen dwars op fietspad, fietsers ten val Twee fietsers zijn zondag 26 augustus rond middernacht ten val gekomen door een buis die dwars over het fietspad van de Baarjeskade lag. Enkele achterop fietsende jongens stopten bij de gevallen fietsers en meldden dat ze een stukje terug ook een buis van het fietspad hadden gehaald. Kennelijk waren de buizen daar opzettelijk door onverlaten op het fietspad gelegd. Een van de slachtoffers liep blauwe plekken en meerdere kneuzingen aan een arm op. Beide fietsen raakten beschadigd. De buizen zijn afkomstig van wegwerkzaamheden daar. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts gezien hebben zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Aanhoudingen voor heling De politie heeft maandag 27 augustus rond 19.40 uur op de Schopschijf twee in Gouda wonende jongens aangehouden. De twee, een 12 jarige en een 20 jarige, reden op een nogal nieuwe fiets waarvan het slot stuk was. Bij een nadere controle van de fiets ontdekten de agenten dat deze in oktober 2005 in Apeldoorn was gestolen. De jongens zitten voor het verdere onderzoek vast en de fiets is inbeslaggenomen.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --