Gemeente Voerendaal


26/7/2007 - Presentatie van deelgebiedvisie Landschapspark Cortenbach.

Op dinsdag 28 augustus om 19.30 uur zal in het gemeentehuis van Voerendaal een presentatie over de deelgebiedvisie Landschapspark Cortenbach plaatsvinden. Naast de raads- en commissieleden zijn alle geĂŻnteresseerden van harte welkom om aan deze voorlichtingssessie deel te nemen.
De gemeente Voerendaal heeft in samenwerking met de grote grondeigenaren en gebruikers van het gebied een deelgebiedvisie voor het Cortenbacherveld opgesteld.
In deze Visie geeft de gemeente een ruimtelijke en functionele invulling voor het gebied. Aangegeven wordt welke mogelijkheden er voor landschap, natuur en water, cultuur, recreatie en landbouw zijn en waar bovendien concrete ontwikkelingen zouden kunnen plaatsvinden. Tevens is geconstateerd dat beperkte kwalitatief hoogwaardige woningbouw een bijdrage kan leveren aan de gewenste afwerking van de dorpranden.
Ter concretisering zijn reeds twee inrichtingsplannen, namelijk het inrichtingsplan recreatieve voorzieningen Cortenbach en een natuurinrichtingsplan voor hoeve Steenenis opgesteld.