Gemeente Beek


Beek wederom startplaats ENECO Tour

Beek, 1 maart 2007

Beek is dit jaar voor de derde keer startplaats in de ENECO Tour. Op dinsdag 28 augus-tus zullen vedetten uit de internationale wielerwereld in Beek beginnen aan de Koningin-nerit, de laatste reguliere etappe naar Landgraaf. De dag hierna is de afsluitende tijdrit in Sittard-Geleen. Burgemeester Cremers is ervan overtuigd dat de beslissing wie de koers wint, dan ook tijdens de etappe Beek-Landgraaf zal vallen.

De Stichting Wielerpromotie Beek heeft door samen te werken met Stichting Wielerpro-motion Landgraaf voor elkaar gekregen dat wielerliefhebbers ook dit jaar weer kunnen genieten van de crème de la crème uit de internationale wielerwereld. Niet de organisatie, maar het bijeenbrengen van de benodigde financiële middelen, was de aanleiding om samenwerking te zoeken. Voorgaande jaren vond eenzelfde samenwerking plaats met Sittard-Geleen. Het is het derde jaar op rij dat Beek het toneel is voor dit wielerevene-ment, dat op veel belangstelling uit de hele Benelux kan rekenen.

De ENECO Tour maakt deel uit van de zogenaamde Pro-Tour, bekend als de eredivisie van het internationale wielerpeloton. De fine fleur op wielergebied dus. Daartoe behoren, naast de ENECO Tour, ook wedstrijden als Milaan-San Remo, Amstel Gold Race, Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Deelname van de beste wielerploegen aan deze en andere grote etappekoersen en klassiekers is verplicht.