Gemeente Leudal


Persbericht

Leudal, 27 augustus 2007.

Nieuw natuurgebied Eykerstokweg Heythuysen geopend

Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Beukenhof hebben afgelopen vrijdagmiddag 24 augustus het opnieuw ingerichte natuurgebied tussen de Eykerstokweg en de Tungelroysebeek in Heythuysen geopend. Na intensief overleg met belanghebbenden en omwonenden is in 2005 een plan opgesteld voor de herinrichting van het gebied. Het totale herinrichtingsplan is opgesplitst in twee fasen en de eerste fase is bijna afgerond. In de tweede fase wordt de Tungelroysebeek gesaneerd en opnieuw ingericht.

Bij de officiële opening van het gebied heeft wethouder Verlinden samen met de kinderen van de basisschool en de schaapsherder een kudde schapen losgelaten, die stukken van het nieuwe gebied gaan begrazen. Ook heeft duivenvereniging De Vliegende Hollander (wiens verenigingslokaal aan de Eykerstokweg ligt) een duivenwedstrijd voor de kinderen georganiseerd.
Schapen
De schapen die afgelopen vrijdag zijn losgelaten, zullen nog ook de komende tijd een aantal keer worden uitgezet om het gebied te begrazen. Bezoekers willen we verzoeken rekening te houden met de aanwezigheid van schapen en honden aangelijnd te houden.
Een bezoek waard
Tijdens de uitvoering van het plan zijn onder andere wandelpaden aangelegd, bomen en hagen aangeplant en is het hele gebied ingezaaid met gras. De natuur- en landschapswaarden zijn hierdoor sterk verbeterd. Bovendien heeft het gebied ook een recreatieve functie gekregen, getuige ook de vele wandelaars die het park de afgelopen weken hebben bezocht.
Kortom; Leudal heeft er een prachtig natuurgebied bij, dat een bezoekje meer dan waard is.

De kudde schapen is op weg naar het natuurgebied.