Provincie Zeeland

Persberichten

21-08-2007: Tijdelijke verkeershinder bij verkeersinstallaties Goes

Vanaf maandag 27 augustus tot donderdagochtend 6 september 2007 vinden er werkzaamheden plaats bij de drie verkeersinstallaties (VRI's) nabij Goes. Naast het installeren van een nieuwe regelautomaat voert men er gecombineerde werkzaamheden uit.

Planning voorbereidend werk

Het voorbereidende werk in week 35 vindt overdag plaats terwijl het vernieuwen van de regelautomaten telkens tussen 19.00 uur en 06.00 uur wordt uitgevoerd waarbij de verkeersinstallaties tijdens de gehele nacht zijn uitgeschakeld. Het wegverkeer dient rekening te houden met uitgebreide verkeersmaatregelen zoals geleiding over één baan.

Planning werk verkeersinstallaties Goes

Werk aan het kruispunt N256/N254 voor Goes vindt plaats in de nacht van 3 op 4 september, het kruispunt N256/Langeweg te Wilhelminadorp in de nacht van 4 op 5 september en het kruispunt N254/Oude Rijksweg te 's-Heer Hendrikskinderen komt in de nacht van 5 op 6 september aan de beurt.

Gecombineerde werkzaamheden

Bij Goes en Wilhelminadorp vinden diverse aanpassingswerkzaamheden plaats, zoals het leggen van extra detectielussen en filelussen om het verkeer beter te regelen.

Verder wordt het kruispunt te Wilhelminadorp voorzien van het zogenaamde Tovergroen. Met dit systeem worden vrachtauto's tijdig opgemerkt en het signaal getoond of het verkeerslicht voor hen op groen zal blijven. Hiermee draagt tovergroen bij aan de veiligheid omdat de vrachtautochauffeur dan eerder weet dat het verkeerslicht naar rood zal gaan en hij ook eerder kan beginnen met remmen.

Omgekeerd weet de chauffeur dat het licht op groen blijft en kan hij snelheid blijven behouden en zo goed aansluiten op de voorgangers. Dit verbetert de totale doorstroming. Daarnaast kan het regelsysteem in bepaalde situaties ook de groentijd verlengen zodat een vrachtauto nog net mee kan. Hiermee wordt voorkomen dat de vrachtauto als eerste auto voor het verkeerslicht komt te staan en zo de gehele rij auto's achter hem ophoudt. Dit systeem staat al op het kruispunt N62 te 's-Heerenhoek en werkt naar tevredenheid.

21 augustus 2007, Amanda Slabbekoorn-Flohr, (0118) 631857,