Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 27 augustus

* JONGEN MET GASPISTOOL AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Politiepersoneel van district Oost hield zondagavond een 16-jarige Rotterdammer aan die met een gaspistool op een passerende trein had geschoten.
Naar aanleiding van een melding dat er rond half negen vanaf het parkeerdek aan het Koperpad op een trein werd geschoten is door politiepersoneel een onderzoek ingesteld. Een groep van zes jongeren werd aangetroffen. Eén van hen, de 16-jarige Rotterdammer, bekende op de trein te hebben geschoten, waarna hij het wapen van onder zijn buddyseat van zijn scooter haalde. De jongen is vervolgens aangehouden en het wapen en de bij behorende munitie is in beslag genomen. Door de Spoorwegpolitie wordt het onderzoek voortgezet.


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
BEVERWAARD - Politiepersoneel stelde, naar aanleiding van een melding van onenigheid, zondagmiddag een onderzoek in in een woning aan de Beverwaardseweg.
Rond kwart voor vijf werd in de woning een vuurwapen aangetroffen. De eigenaar een 33-jarige Rotterdammer is aangehouden. Het vuurwapen, een pistool, is in beslag genomen.