Politie Hollands Midden

Datum: 27 augustus 2007


---
Leiden/ Lisse/ Hillegom/ Taxicontrole Noordwijkerhout/ Noordwijk De politie heeft van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus samen met de Inspectie van Verkeer en Waterstaat een taxicontrole gehouden. Op diverse plaatsen in de regio werd er gecontroleerd, namelijk op het Stationsplein in Leiden, de Heereweg in Lisse, het Henri Dunantplein in Hillegom, de Victoriberg in Noordwijkerhout en op de Koningin Wilhelmina boulevard en de Quarles van Uffordstraat in Noordwijk.

In totaal werden er 27 taxi's gecontroleerd. Naast bekeuringen voor een verlopen APK, en het onjuist invullen van de weekstaat werden en er ook waarschuwingen gegeven voor onder andere het niet volledig invullen van de weekstaat en het niet aan hebben staan van de taxameter. De politie zet de controles voort.

Sassenheim Inbraak in woning In een woning aan de W. Warnaarlaan in Sassenheim is op de avond van zaterdag 25 augustus ingebroken. Via de achterzijde van de woning zijn de dader(s) binnengedrongen. In de woning is een puinhoop achtergelaten omdat de inbreker(s) gezocht hebben naar waardevolle spullen. Uit de woning is onder andere een geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Sassenheim via 0900-8844.

Voorhout Inbraak in woning In een woning aan de Willem de Zwijgerstraat in Voorhout is op zaterdagavond 25 augustus ingebroken. Via het portiek zijn de dader(s) naar de eerste verdieping gelopen en zijn de woning via de voordeur binnengedrongen. In de woning hebben de dader(s) gezocht naar waardevolle spullen. Uit de woning is onder andere een laptop, een geldbedrag en sieraden weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Sassenheim via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zaterdag 25 augustus, om 17.50 uur, een 22 jarige man uit Sassenheim aangehouden. De Sassenheimer werd verdacht van het slaan van een 23 jarige Leidenaar op de Trompstraat. De aanleiding van de ruzie was een langer lopend conflict. De Leidenaar deed aangifte bij de politie waarop de verdachte werd aangehouden.

De Sassenheimer bleek nog een groot aantal boetes open te hebben staan, met een totaalbedrag van 2200 euro. Daarnaast stonden er ook nog twee vonnissen open, waarvoor hij 104 dagen moet zitten.

Leiden Aanhoudingen na schieten met luchtbuks De politie heeft op zaterdag 25 augustus, rond 23.30 uur, een 20 jarige Leidenaar en een 18 jarige Leidse aangehouden nadat zij een conflict hadden gekregen met drie anderen vanwege geluidsoverlast. Een van hen, een 21 jarige Leidenaar, deed aangifte omdat de 18 jarige Leidse op hem met een luchtbuks had geschoten en glas naar hem had toegegooid. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, reed de 18 jarige Leidse net op haar brommer weg. Even later keerde zij weer terug. Vermoedelijk heeft zij in die tijd zich ontdaan van de luchtbuks. De politie hield de twee verdachten aan. Zij zijn op het politiebureau gehoord. De 18 jarige Leidse is in verzekering gesteld.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht van mishandeling Een 19 jarige vrouw uit Alphen is op vrijdag 24 augustus, rond 08.30 uur, door een vrouw bij een bushalte aan de Eisenhouwerlaan mishandeld. De vrouw uit Alphen was aan het wachten op de bus toen een andere vrouw, die eveneens op de bus stond te wachten, haar begon uit te schelden. De aanleiding van de ruzie is onbekend, maar op een gegeven moment werden de scheldpartij erger en sloeg de onbekende vrouw haar in het gezicht. Vervolgens pakte de vrouw de Alphense bij de haren en sleurde haar de drukke weg op. Doordat de vrouw groter was dan de Alphense kon ze zich moeilijk verzette en kwam ze op het wegdek terecht. Toen zij weer terug liep richting het bushokje werd zij opnieuw geduwd, nu door de man die met de onbekende vrouw was. De Alphense kwam wederom op het asfalt terecht. Vervolgens kwam de bus en is zij ingestapt. De volgende dag heeft de Alphense aangifte gedaan. De politie verzoekt getuigen, personen die ook bij het bushokje stonden te wachten of met de auto voorbijreden, zich te melden bij de politie van Alphen aan den Rijn, team Ridderveld, via 0900-8844.

Oude Wetering Vechtpartij tijdens gondelvaart De politie heeft een opstootje op de Kerkstraat tijdens de gondelvaart zaterdagavond 25 augustus moeten sussen. Een 49 jarige man uit Rijpwetering en een 18 jarige man uit Oude Wetering werden aangehouden. De 49 jarige man die onder invloed van alcohol was zou enkele personen waaronder de andere verdachte hebben geslagen. Deze laatste gooide een bierfles naar de verdachte uit Rijpwetering. Een groep van ongeveer twintig personen keerden zich hierop tegen deze verdachte. Enkelen zagen kans hem te slaan en te schoppen. De politie heeft de twee verdachte uit de groep verwijderd en hen verderop aangehouden. De politie doet nader onderzoek.

Alphen aan den Rijn Automobilist rijdt door na aanrijding Een nog onbekende automobilist van een wit/ crème Mercedes is zaterdag 25 augustus na een aanrijding doorgereden. Een 15 jarige Nieuwkoper fietste om 13.30 uur vanaf de Ambonstraat de kruising met de Willem de Zwijgerlaan over toen hij groenlicht had. De automobilist reed vanaf de brug vermoedelijk door rood en reed de jongen aan waardoor deze viel. De bestuurder stapte uit en vroeg hoe het met de jongen ging. Vervolgens bekeek de jonge bestuurder de schade aan de voorkant van zijn auto, stapte in en reed weg in de richting van het station zonder zijn identiteit aan de jongen bekend te maken. De jongen voelde later pijn over zijn lichaam en hij bleek schaafwonden te hebben. Zijn fiets raakte ook beschadigd. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden, vooral zoekt zij de man en de vrouw in een personenauto die bij de bushalte stopten en de automobilist aanspraken. Getuigen kunnen via 0900-8844 contact opnemen.

Gouda Aanhoudingen na geweldsincident De politie heeft zaterdag 25 augustus rond 02.00 uur acht mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij in een café aan de Markt. Daar was onenigheid ontstaan nadat een aantal van hen door hun gedrag uit het café waren gezet. Vervolgens moest de eigenaar en het meubilair het ontgelden. Van de acht in de leeftijd van 20 tot en met 24 jaar en afkomstig uit Moordrecht ( 5x), Gouda (2x) en Marum, zitten er nog twee vast in verband met het onderzoek.

Verder doet de politie onderzoek naar de mishandeling van een 32 jarige man uit Gouda. Hij ging zondag 26 augustus rond 03.30 uur in een café aan de Markt onderuit door klappen van een nog onbekende bezoeker. Waarom hij geslagen werd is nog niet bekend. De Gouwenaar heeft aangifte gedaan.

Gouda 13 jarige krijgt autorijles Een 13 jarig meisje uit Gouda kreeg vrijdagavond 24 augustus op het industrieterrein Gouwestroom autorijles. Haar 35 jarige oom uit Rotterdam was bezig haar les te geven. Op de achterbank van de auto zaten nog twee kinderen. De politie kreeg een tip dat ze daarmee bezig waren en greep in. De politie maakt proces-verbaal op.

Schoonhoven Bekeuring voor geluidsoverlast Een 38 jarige man uit Schoonhoven heeft van de politie een bekeuring gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast. De politie kreeg zaterdag 25 augustus rond 00.35 uur een melding dat vanaf het middaguur er harde muziek uit een woning aan het Doelenplein kwam. De agenten hoorden een televisie hard staan. De man kreeg naast de bekeuring een waarschuwing dat inbeslagneming van de televisie volgt bij een nieuwe melding.

Waddinxveen Motorrijder botst tegen auto's Een 28 jarige motorrijder uit Waddinxveen hield zaterdag 25 augustus rond 10.20 uur in een bocht van de Onderweg zijn motor met zijspan niet onder controle en botste tegen twee daar geparkeerde auto's. De motorrijder liep schaafwonden en vermoedelijk een hersenschudding op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Bromfiets niet in orde Een 19 jarige jongen uit Waddinxveen reed zaterdag 25 augustus rond 09.15 uur zonder helm op een bromfiets over de Juliana van Stolberglaan. De politie liet hem stoppen en ontdekte dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en/of rijbewijs en dat het framenummer niet te vinden was. Ook is er vermoedelijk sprake van dat de bromfiets niet verzekerd is. De bromfiets wordt verder onderzocht. Tegen de jongen maakt de politie proces-verbaal op.

Waddinxveen Snelheidscontrole De politie heeft woensdag 22 augustus van 19.28 tot 20.23 uur op de Noordkade op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 40 voertuigen. Zes hiervan overtraden de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/h. De overtreders kregen een bekeuring.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --