Gemeente Lelystad

Duizenden zonnebloemen kleuren Lelystad geel

De gemeente Lelystad heeft in samenwerking met de afdeling Lelystad van de Nationale Vereniging De Zonnebloem voor de zomer ruim tien kilo zonnebloempitten geplant. Die moeten een groot deel van de stad begin september geel kleuren.

Campagne

Deze actie is gestart in het kader van de nieuwe publiekscampagne van De Zonnebloem, De Zonnebloem kleurt je wereld. Met deze landelijke campagne, waarbij in totaal miljoenen pitten worden geplant, wil De Zonnebloem de aandacht vestigen op de meer dan 1 miljoen huisbezoeken, die de 38.500 vrijwilligers brengen aan 60.000 mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd.

Effectief wapen

Alhoewel de meeste mensen De Zonnebloem kennen van de aangepaste vakanties en het eigen vakantieschip, vormt dit werk sinds jaar en dag het hart van de vrijwilligersorganisatie. Het is een effectief wapen tegen sociale uitsluiting en vereenzaming van mensen die vanwege fysieke beperkingen niet of nauwelijks de deur uitkunnen. En de bezoeken brengen extra kleur in hun leven.

Ziekenbezoek

De Zonnebloem Lelystad hoopt met de zonnebloempitten een groot deel van de stad begin september helemaal geel te kleuren. In de afsluitende Week van de Zonnebloem (3 t/m 9 september) wil de afdeling een deel van de opgekweekte zonnebloemen afsnijden en ermee bij een ziek of gehandicapt iemand op bezoek gaan, indien mogelijk met hulp van leerlingen van een basisschool.

---