Gemeente Voorschoten

Stem op Kasteelmuseum Duivenvoorde!
Uitgebracht op: donderdag 23 augustus 2007

Kasteel Duivenvoorde behoort tot de vier laatste kandidaten voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2007 en maakt daarmee grote kans op een bedrag van 100.000. De museumbezoeker bepaalt mede welk kasteelmuseum wordt uitverkoren voor de Museumprijs 2007. U stemt toch ook op ons kasteel Duivenvoorde?

Van 24 augustus tot 20 september krijgt het publiek de gelegenheid om via de website www.museumprijs.nl te stemmen op een van de vier genomineerde kastelen. De andere drie kasteelmusea zijn het Groningse Menkemaborg en de Gelderse kastelen Ammersoyen en Doorwerth.

'Prestigieuze prijs' Voorzitter van Stichting Duivenvoorde, Alexander W. baron Schimmelpenninck van der Oije en directeur Dirk J. Meulemeester zijn het erover eens: "We zijn enorm vereerd met deze nominatie, als enig kasteelmuseum in Zuid-Holland en zelfs in West-Nederland. Het uitverkoren worden voor deze prestigieuze prijs zou een kroon betekenen op de jarenlange enthousiaste inzet van alle betrokkenen, met name onze vele vrijwilligers van het kasteel, het museum en het landgoed Duivenvoorde."

De bestemming
Kunsthistoricus en conservator Mariken J.H. van Rooijen: "Fantastisch, deze nominatie. Het aan de Museumprijs verbonden prachtige bedrag zou betekenen dat wij onze wensen voor het museum versneld zouden kunnen verwezenlijken. We denken hierbij onder andere aan de nodige zorgvuldige renovatie van de Blauwe Logeerkamer, aan de restauratie van schilderijen en antieke klokken en aan het verder verbeteren van de klimaatbeheersing in het museum. Als conservator gaat het mij natuurlijk zeer aan het hart dat we de kwaliteit van onze schitterende collectie in stand kunnen houden en verder kunnen verbeteren. En kwaliteit is wat we onze museumbezoekers willen bieden."

De Amsterdamse Uitmarkt: zaterdag 25 en zondag 26 augustus Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij bieden de vier genomineerden de gelegenheid om zich te presenteren op de Amsterdamse Uitmarkt. De bezoeker vindt Kasteel Duivenvoorde in stand 74, op de Piet Heinkade, naast het podium van Prins Bernhard Cultuurfonds Live.

De BankGiro Loterij Museumprijs is een resultaat van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij.


- einde bericht -