Ingezonden persbericht


Heerlen, augustus 2007

PERSBERICHT

Gerecycled materiaal bron van geluid voor Franse kunstenaars Nederlandse Première muziekvoorstelling 'Pendule' van Jéranium en Man'Hu / intro I in situ

Op zaterdag 25 augustus a.s. om 15.00 uur beleeft het Schutterspark in Brunssum tijdens Cultura Nova de Nederlandse Première van de voorstelling 'Pendule' van de Franse Kunstenaars Jéranium en Man'Hu en intro I in situ. De verwachtingen zijn hoog gespannen; intro I in situ heeft het publiek van Cultura Nova in het verleden al eerder getrakteerd op bijzondere, muzikale pareltjes zoals het concert van Ralph van Raat op de Brunssummerheide. Deze keer werken ze samen met twee Franse klankkunstenaars. 'Pendule' is te zien op zaterdag 25 en zondag 26 augustus, om 15.00 uur en 20.00 uur, in Pompgebouw C. in het Schutterspark in Brunssum

'Pendule' - Jéranium en Man'Hu / intro I in situ
De voorstelling 'Pendule' van de Franse kunstenaars Jéranium en Man'Hu is een combinatie van een geluidssculptuur en een muziekvoorstelling. De Pendule wordt door de artiesten in beweging gezet en gehouden. In een metalen geraamte hangen en staan ontelbare mechanische objecten, die - eenmaal in beweging gezet - de meest bijzondere klanken voortbrengen en als vanzelf een concertuitvoering 'veroorzaken'. Man'Hu en Jéranium geven in Pendule een kijkje in een tijd die voorbij lijkt te zijn, een tijd waarin machines mechanieken waren die je kon aanraken en waarvan je de beweging kon volgen. 'Pendule' is een productie van intro I in situ en de Franse kunstenaars Jéranium en Man'Hu.

Cultura Nova 2007
Van vrijdag 24 augustus t/m zondag 2 september 2007 vindt voor de zeventiende keer het jaarlijks terugkerende zomerfestival Cultura Nova plaats. In tien dagen laat Cultura Nova het publiek kennismaken met onconventionele vormen van theater, dans, muziek, film en beeldende kunst. Kunstenaars en gezelschappen uit 14 verschillende landen zullen u op 20 verschillende locaties en podia in de Parkstad trachten te verwonderen en beroeren met theater, dans, beeldende kunst, film en muziek. De verschillende activiteiten vinden voor een groot gedeelte op bijzondere locaties in de verschillende Parkstad-gemeenten en in de stad Heerlen plaats. Het festival wordt op bijzondere wijze geopend met 'Water Fools (Fous de Bassin)' van het Franse gezelschap ilotopie (Nederlandse première). Zij toveren het publiek vanaf het water van de zandgroeve Vrieheide fantastische, poëtische droombeelden voor.

Website

Het programma van Cultura Nova 2007 is te vinden op www.culturanova.nl. De website bevat o.a. informatie over het programma, kaartverkoop, de organisatie, sponsoren en subsidiënten. De website wordt tot aan het festival continu aangevuld. Mensen die op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, kunnen zich op de website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kaartverkoop en informatie
Kaarten zijn te bestellen via www.culturanova.nl, www.parkstadlimburgtheaters.nl of via de kassa van Parkstad Limburg Theaters, 045-5716607. Het volledige programma is ook terug te vinden in de festivalbrochure. Mensen die een brochure thuisgestuurd willen krijgen kunnen deze aanvragen via info@culturanova.nl.

www.culturanova.nl

///////////////////////////////////

Nadere informatie t.b.v. pers:

Fiedel van der Hijden / Janneke Schmeitz

045-5715100 / 06-25333515

info@culturanova.nl


---- --