Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 25-08-2007

Aanrijding kop/staart
HOOGEVEEN Een 40-jarige vrouw uit Nieuw Balinge raakte vrijdagmiddag gewond aan haar nek en rug na een ongeval op de Schutstraat. Zij stond stil voor het rode verkeerslicht op de kruising met de Alteveerstraat. Een 44-jarige man uit Hoogeveen kwam met zijn auto aanrijden en remde te laat. Hij botste achterop de auto van de vrouw. Zij klaagde over nek- en rugklachten waardoor de brandweer genoodzaakt was het dak van haar auto te verwijderen. De bestuurder van de auto heeft rugklachten aan de aanrijding overgehouden. Beide voertuigen zijn afgevoerd. (BPS 07-170719)

Botsing tussen vrachtwagen en auto
EERSTE EXLOERMOND Vrijdagmiddag ontstond een botsing tussen een vrachtauto en een personenauto op de Eerste Exloërmond. Een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Didam reed op eerder genoemde weg en heeft vermoedelijk niet voldoende rechts gehouden. Hij botste tegen een vrachtwagen met aanhanger die werd bestuurd door een 30-jarige man uit Nieuw Buinen. In de personenauto zat ook een passagier. Het dak van het voertuig is eraf geknipt, omdat de bestuurder bekneld zat. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrachtwagenchauffeur is met letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht. De personenauto wordt de komende onderzocht, onder meer om te kijken of beide inzittenden hun gordel hebben gedragen. (BPS 07-171066)

Rijden onder invloed
ROGAT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 60-jarige man uit Schiphorst aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Hessenweg en werd staandegehouden. Hij blies op het bureau 630 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-171145)

NORG Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat een trekker tegen een boom was gebotst aan de Brinkhofweide. De 51-jarige bestuurder uit Bunne werd kort daarna in een supermarkt in Norg aangehouden. Omdat er het vermoeden bestond dat de man te veel had gedronken, is hij meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 805 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 07-170991)

Politie controleert in verkeer
ASSEN Tijdens een surveillancedienst hebben agenten vrijdagmiddag diverse bekeuringen uitgeschreven. Twee bestuurders kregen een bon wegens het rijden zonder gordel, 5 niet handsfree beller werden bekeurd en één persoon kreeg verbaal omdat hij diverse malen geen richting aangaf. (BPS 07-171020)

LIEVEREN De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige jongeman uit Roderwolde bekeurd. Hij reed in een auto zonder rijbewijs op het Centrum. (BPS 07-171103)

ASSEN In de avonduren hebben agenten bekeuringen uitgedeeld voor: het fietsen zonder licht (3x), het niet afdekken van de lading op de aanhangwagen (1x), het rijden zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets (1x), het parkeren op de stoep (1x), het rijden met een auto op het fietspad (1x), het rijden over een doorgetrokken streep (1x), het negeren van een stopteken (2x), het rijden zonder gordel (1x), het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs (1x). (BPS 07-171113)

Openstaande boetes leiden tot aanhouding
RODEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Hij werd voor een controle staandegehouden op de Brink. Hij bleek nog openstaande boetes te hebben ter waarde van 890,67 voor diverse overtredingen. Omdat hij de boetes niet kon betalen, is hij ingesloten op het bureau.

(BPS 07-171178)

Poging tot diefstal auto
HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit s Gravenhage en een 20-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een auto bij de kruising het Haagje/het Kaaplaantje. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie kort daarna in een woning aan de Dokter van de Veldestraat aanhouden. De twee mannen hadden zich verstopt in een inloopkast, maar werden toch gevonden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-171010)

Winkeldief aangehouden
MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 77-jarige vrouw uit Nijeveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze had goederen ter waarde van
14,87 weggenomen uit een winkel aan de Grote Akkerstraat. De vrouw kreeg een boete van 130,-. (BPS 07-170962)

Aanhouding wegens vernieling
HOOGEVEEN Agenten hebben op basis van getuigenverklaringen een 25-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van vernieling. Ze zouden ramen hebben ingegooid bij een bedrijfspand aan de Rietgans. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-171158)

Politie zoekt getuigen
ASSEN Een 20-jarige jongen uit Assen deed aangifte van vernieling van zijn scooter. Hij reed samen met zijn vriendin in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoofdlaan en ziet een personenauto staan. Uit het raam van de auto hing een persoon met een voorwerp dat leek op een buks. Kort daarna hoorden beiden een doffe knal met als gevolg een gat in de scooter. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Mensen die beschikken over meer informatie kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-171127)

Politie vordert rijbewijs in
ERM De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige man uit Hengelo. Hij reed op de N34 met een snelheid van 153 km/uur. (BPS 07-171030)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.