Digitale Gemeente Houten

Oude station op nieuwe plek

zaterdag 25 augustus 2007 - Bron: Peter Knollema

Vrijdagmorgen vertrok het oude station met iets vertraging richting de nieuwe plek. De reis verliep heel voorspoedig zodat het gebouw tegen 12.00 uur op de plaats van bestemming stond.

Met een schietlood, een waterpas en een rolcentimeter koste het nog enige tijd om het geheel waterpas op exact de juiste locatie te plaatsen. Het plaatsen op de fundering en het verwijderen van de wielen zal pas later plaatsvinden.

De vroege vogels ontdekten dat het station reeds donderdag op de 'duizend' wielenwagen was geplaatst. De hele verplaatsing werd aanschouwd door enkele honderden toeschouwers. Een deel kon de operatie volgen vanaf een speciaal geplaatste tribune. Genodigden bekeken de verplaatsing vanaf een gebouw aan de Molenzoomzijde aan de overkant van de spoorlijn.

De tijdreis werd druk bezocht en ook de catering kreeg veel aanloop. Voor velen was het vrijdag met mooi weer nog een gezellig dagje uit met de kinderen, de dag dat het oude station een gat achterliet op de plek waar het zo lang heeft gestaan.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).