Politie Groningen

Zaterdag 25 augustus 2007

Provincie Groningen, 25-08-2007

Groningen: veel te zwaar

Op de Julianaweg heeft de politie vrijdagmiddag een 44-jarige man uit Roden van de weg gehaald. De man reed met zijn vrachtauto en een veel te zwaar beladen aanhangwagen met stenen over de Julianaweg. Bij controle bleek dat de combinatie met meer dan 30% (ruim 16 duizend kilo) overbeladen was. Het voertuig werd aan de kant gezet. De bestuurder kreeg een forse boete opgelegd.

Groningen: wateroverlast

In een woning aan de Asterstraat trof de politie vrijdagavond een behoorlijke wateroverlast aan. Het water stroomde via het dak op straat. Nadat agenten de woning hadden open gebroken troffen zijn een net ontruimde hennepkwekerij aan. Hierbij bleek dat waterkranen openstonden en er enkele tonen met water overstroomden. In het [and werd de nodige apparatuur van een kwekerij gevonden. De gehele; woning is leeggehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar/bewoner van het pand. Er werd geen drugs gevonden.

Groningen: lastige man

Op de Grote Markt heeft de politie een 22-jarige Amsterdammer aangehouden en ingesloten. De man viel vrouwelijke binnenstad bezoekers lastig. Nadat hij enkele malen door surveillerende agenten was gesommeerd te vertrekken bleef hij mensen lastig vallen. Hierop werd de verdachte opgepakt en ingesloten in een politiecel, waar hij zijn roes mocht uitslapen. De man bleek aardig in de olie.

Groningen: snelheid overtredingen

Op de Rijksweg N33 bij Siddeburen werd een snelheid controle gehouden. Meer dan 1000 vtg zijn gecontroleerd. Hiervan kregen slechts 10 bestuurders een boete opgelegd. De hoogste snelheid bedroeg 146 km per uur waar 100 km gereden mag worden.


*Op de Hoofdweg in Harkstede kregen 31 bestuurders een boete. De hoogste snelheid bedroeg 101 km ipv 80 km per uur.


*In Groningen waren 63 van de 681 bestuurders op de Peizerweg het haasje. De hoogste snelheid bedroeg 95 km waar 50 km gereden mag worden.


*Ook op de Weg der Verenigde Naties en Paterswoldseweg werden controles gehouden. In totaal zijn daar 100 bestuurders bekeurd van de ruim 4000 passanten. De hoogste snelheid was 98 km waar 50 gereden mag worden.

Groningen: 27 boetes uitzitten

Een 23-jarige man uit de stad Groningen mag voorlopig 27 geldboetes in de nor uitzitten. De man werd met zijn bromfiets gecontroleerd op de Beijumerweg. Hier bleek dat hij geen papieren van de bromfiets kon tonen. Toen agenten zijn persoonsgegevens natrokken bleek dat hij 27 keer voor een geldboete met een waarde van ruim 2300 euro in het opsporingsregister stond. Die boetes kon hij niet in eens voldoen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie om zijn straf in een cel uit te zitten.

Oude Pekela: gevaarlijk weggedrag

Een 30-jarige man uit Musselkanaal werd vrijdagavond op de Provincialeweg N367 van de weg gehaald vanwege zeer gevaarlijk weggedrag. Vanuit Winschoten werd de man gevolgd door politieagenten nadat zij hadden gezien dat de man met grote snelheid diverse voertuigen inhaalde. Hierbij werden door de man zeer gevaarlijke inhaalmanoeuvres uitgehaald. Bovendien werd constant de toegestane snelheid overschreden en op zeer korte afstand achter andere autos gekleefd. Uiteindelijk kon de man worden gestopt. Zijn rijbewijs werd hem afgenomen en jij krijgt enkele stevige boetes.

Finsterwolde: alcohol gebruik

Een 23-jarige bromfiets bestuurder uit Winschoten trachtte vrijdagavond aan een controle van de politie te ontsnappen. Agenten zagen dat de man geen helm droeg en wilden de man controleren. De verdachte bedacht zich echter niet en probeerde aan de controle te ontkomen. Na een korte achtervolging kon hij worden stil gezet. Toen bleek ook dat de man alcohol had gedronken. Een blaastest gaf aan dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook daar kreeg hij een proces verbaal voor. Drie nog openstaande boetes werden door de man direct betaald.


*Een 27-jarige man uit Delfzijl kreeg op de N360 bij Appingedam een boete voor het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 0.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben.


*Bij een controle op het Damsterdiep in de stad Groningen werd een 19-jarige man uit Vries aangetroffen met teveel alcohol achter de kiezen. Hij bleek 1 promille in zijn bloed te hebben. Als beginnende bestuurder werd ook zijn rijbewijs weer ingenomen.

Leek: gestolen bromfiets

Op de Waezenburglaan in Leek moest een 42-jarige bromfietser uit Leek zich aan een controle onderwerpen. Een blaastest gaf aan dat de man meer dan 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Toen agenten ook zijn bromfiets aan een controle onderwerpen bleek dat het kenteken gestolen was en dat de bromfiets eveneens van diefstal afkomstig was. De man kon geen redelijke verklaring geven hoe hij aan de plof kwam en daarom werd hij ingesloten voor een nader onderzoek.

Sebaldeburen: auto in brand

Een 18-jarige man uit Oldekerk raakte vrijdagnacht met zijn auto van de weg en belandde in een sloot langs de Westerzand. De bestuurder bleek een bocht gemist te hebben en kwam in de sloot tot stilstand. De auto raakte na het ongeval in brand en moest door de brandweer worden geblust. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest gaf aan dat hij 1.3 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd dus al snel na het behalen van het papiertje ingenomen.