Ingezonden persbericht


Persuitnodiging:

BAZ! Boulderen Aan Zee, Boulderspektakel in Scheveningen

Op 25 en 26 augustus is het strand van Scheveningen 'the place to be' voor sportklimmend Nederland. Tijdens het grootste boulderevenement van Europa zullen zo'n 400 klimmers uit binnen- en buitenland proberen de boulderblokken te beklimmen die speciaal voor BAZ! (Boulderen Aan Zee) op het strand worden neergezet.

Wilt u als journalist kennis maken met het boulderen, een mooie reportage maken of bent u fotograaf en wilt u aankomend weekend gegarandeerd mooi fotomateriaal schieten?

Dan bent u van harte uitgenodigd om bij BAZ! aanwezig te zijn.

Programma:

Op zaterdag worden zo'n 400 klimmers verwacht, om 19:00 is er een spectaculaire finale van de open wedstrijd die overdag wordt geklommen.

http://baz.climbing.nl/about.php?header=2

Bereikbaarheid:

http://baz.climbing.nl/about.php?page=where&header=2

Blokken op het strand?

Op dit moment wordt er door de organisatie hard gewerkt om boulderblokken op het strand neer te zetten voor fotomateriaal van vorig jaar, zie: http://joost.climbing.nl/BAZ/

Komt u ook?

Graag hoor ik van u of u langs komt zodat ik u tijdens of voor het evenement kan informeren over BAZ! en de sport. Mail naar joost.hofman@nkbv.nl of bel naar 06-28179968.

Eerder verstuurd Persbericht:

13 augustus 2007

Boulderspektakel op het strand; Trend- en topsport tijdens BAZ! 2007

Op 25 en 26 augustus is het strand van Scheveningen 'the place to be' voor sportklimmend Nederland. Tijdens het grootste boulderevenement van Europa zullen zo'n 400 klimmers uit binnen- en buitenland proberen de boulderblokken te beklimmen die speciaal voor BAZ! (Boulderen Aan Zee) op het strand worden neergezet.

Nederlands heeft geen natuurlijke rotsen, maar toch is boulderen en klimmen erg populair.

Het gebrek aan rotswanden en rotsblokken word gecompenseerd met een hoge dosis aan inventiviteit. Iedere grote stad heeft tegenwoordig één of meerdere klimcentra en op 1 september opent in Eindhoven de eerste Nederlandse boulderhal.

Boulderevenementen vinden plaats op artificiële wanden bij gebrek aan echte rots. BAZ! is het grootste boulderevenement van Nederland en het grootste van Europa op artificiële wanden.

BAZ! biedt dit jaar plaats aan twee keer zoveel klimmers als de eerste editie van vorig jaar en is verspreid over twee dagen. Op het programma staan clinics en trainingen, een kinderwedstrijd en een wedstrijd voor volwassenen. Het evenement is toegankelijk voor klimmers van ieder niveau. Omdat de nationale en internationale top doorgaat naar de spectaculaire finale op zaterdagavond is het evenement benoemd tot topsportevenement door Den Haag Marketing & Events.

Boulderen is een spectaculaire vorm van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In korte routes (boulders) wordt er op gevarieerde en veelal overhangende klimwanden van zo'n vijf meter hoog geklommen. Hierbij worden geen touwzekeringen gebruikt, voor de veiligheid liggen er valmatten op de grond.

Boulderen is net als het routeklimmen een categorie 1 topsport bij het NOC*NSF en heeft een volwaardig wedstrijdcircuit met een WK, EK en NK. Daarnaast bestaat er een World Cup circuit met meerdere wedstrijden.

Op dit moment telt Nederland drie wedstrijdklimmers met een topsportstatus van het NOC*NSF.

Fotomateriaal van BAZ! 2006 is te bekijken op: http://joost.climbing.nl/BAZ/

Deze foto's zijn te downloaden van: http://joost.climbing.nl/BAZ/images/

De foto's mogen kosteloos gebruikt worden, graag o.v.v. de fotograaf: Joost Hofman

Officiele BAZ! website: http://baz.climbing.nl

BAZ! programma: http://baz.climbing.nl/about.php?header=2

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met ondergetekende: