Gemeente Hengelo

Start sloop Berflo Es Zuid

Eind augustus start St. Joseph Wonen in het kader van de herstructurering van de Berflo Es met de sloop van de eerste 118 woningen in de Berflo Es Zuid. Een belangrijk moment voor het project en de bewoners. Op zaterdag 25 augustus 2007 organiseert St. Joseph Wonen samen met de bewonerscommissie een speciale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de buurtbewoners de mogelijkheid om stil te staan bij de wijkvernieuwing. Zowel de huidige als de vertrokken wijkbewoners zijn voor deze middag uitgenodigd.

Theateropvoering

De speciale bijeenkomst vindt plaats van 11.30 tot 15.00 uur in de Jules Haeckstraat in de Berflo Es Zuid. Tijdens de bijeenkomst wordt door middel van een speciale theateropvoering voor en door de bewoners, stil gestaan bij het moment van de sloop. Om de bewoners een tastbare herinnering te geven aan hun buurt, heeft St. Joseph Wonen in samenwerking met de bewoners een bijzonder herinneringsboekje gemaakt. Het eerste exemplaar van dit boekje wordt tijdens de middag uitgereikt. Voor de kinderen in de buurt organiseert de bewonerscommissie de bekende Zomerspelen. Daarnaast kunnen ze panelen beschilderen om op hun manier afscheid te nemen van hun buurt. Deze panelen versieren de bouwhekken tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden. Tussendoor kunnen de bewoners samen genieten van een lunch en van muziek van een plaatselijke band.

Omvangrijke herstructurering Berflo Es

De komende jaren voeren St. Joseph Wonen, HBS Ons Belang en de gemeente Hengelo in de hele Berflo Es een omvangrijke herstructurering uit. St. Joseph start met het slopen en herbouwen in de wijk Berflo Es Zuid. Het komende decennium worden, in drie fases, in totaal 316 woningen gesloopt. Hiervoor worden circa 245 woningen teruggebouwd. Een groot deel van deze nieuwbouwwoningen, circa 70%, is bestemd voor de sociale huursector.
Naast het tot stand brengen van een prachtige wijk, is het doel accent te leggen op leefbaarheid, werk en participatie op alle niveaus, om de betrokkenheid en financiële draagkracht van de bewoners te verbeteren. Uitgangspunt is dat ook de huidige bewoners straks weer met veel plezier kunnen wonen in de Berflo Es Zuid.