Gemeente Vlist


---

NK Polsstok

NK Polsstokverspringen in Vlist 25 augustus 2007

Op zaterdag 25 augustus staat de kern Vlist in het teken van een nationaal sportevenement: het Nederlands Kampioenschap Polsstokverspringen. De gemeente Vlist wenst de organisatie, de deelnemers, de bezoekers en de omwonenden een geslaagd sportevenement toe!

Onderwerpen:

* Het NK polsstokverspringen

* Bereikbaarheid

* Bestemmingsverkeer voor het NK: auto / fiets, brommer en motor
* Parkeren: auto / fiets, brommer en motor
* Doorgaand verkeer: auto / fiets, brommer en motor
* Meer informatie?

Het NK polsstokverspringen

Bij polsstokverspringen draait het om schansen, lange springstokken en water. Sinds jaren heerst er in deze tak van sport een gezonde rivaliteit tussen de Hollanders en de Friezen. Het NK polsstokverspringen wordt dan ook het ene jaar door de Friezen en het andere jaar door de Hollanders georganiseerd. Vorig jaar vond het NK plaats in de gemeente IJlst en in 2005 in Polsbroekerdam. Het komend NK in Vlist is het eerste NK ooit dat in de provincie Zuid-Holland wordt georganiseerd.
Polsstokclub De Vlist heeft sinds 2 jaar de beschikking over diverse springschansen, waardoor de mogelijkheid is ontstaan om officiële wedstrijden te organiseren.
Naar verwachting zullen ongeveer 1500 mensen het NK in Vlist bezoeken. Ook de lokale en nationale (sport)pers is aanwezig om verslag te doen van de wedstrijd.

Bereikbaarheid

Het NK is voor Vlist een groot evenement, met de nodige gevolgen voor met name de verkeerssituatie. De gemeente vindt het van het grootste belang dat zowel het wedstrijdterrein als de omliggende woningen voor de hulpdiensten goed bereikbaar blijven. Om de bereikbaarheid en een snelle inzet te kunnen garanderen zijn maatregelen genomen die de verkeersdoorstroming moeten bevorderen. Op deze webpagina vindt u alle informatie over de tijdelijke wijzigingen in de verkeerssituatie.

Bestemmingsverkeer voor het NK

Auto

* Als u met de auto op de West-Vlisterdijk rijdt, denk dan aan voetgangers op de rijbaan, met name tussen 12:00 uur en 15:00 uur en tussen 16:30 uur en 19:00 uur. Pas uw snelheid aan en rijd stapvoets!

* De Oost-Vlisterdijk is vanaf perceel nummer 1 tot aan de Vrouwenbrug van 12:00 tot 19:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

* Op zaterdag 25 augustus geldt van 12:00 tot 19:00 uur een dubbelzijdig stopverbod tussen de percelen West-Vlisterdijk 13 en West-Vlisterdijk 15. Het stopverbod wordt door verkeersborden aangegeven.

Fiets, brommer en motor

Het is een prima idee om op de fiets, de brommer of de motor richting het NK te gaan. Doe dit dus als u kunt! Onder het kopje parkeren kunt u alles lezen over waar u uw fiets, brommer of motor kunt stallen tijdens het NK.

Parkeren

De wedstrijdlocatie is gelegen aan een doodlopende, landelijke weg en biedt dan ook geen parkeermogelijkheden voor bezoekers en deelnemers. Het parkeren langs de West-Vlisterdijk is verboden! Parkeren is alleen toegestaan op de aangegeven parkeerterreinen.

Bezoekers worden tijdens het parkeren van hun auto, motor of fiets op zaterdag 25 augustus 2007 zo goed mogelijk begeleid door verkeersregelaars. Voor het parkeren zijn twee scenarios ontwikkeld: een 'droog weer scenario' en een 'nat weer scenario'. Welk scenario van toepassing is, ligt aan de weerssituatie rond het NK.

'Droog weer scenario'

* Voor het parkeren van auto's, fietsen, brommers en motoren zijn twee weilanden aan de overzijde van de springlocatie beschikbaar. Autoverkeer komend vanuit de richting Haastrecht wordt ter hoogte van huisnummer 13 door verkeersregelaars gedoseerd doorgelaten richting het eerste parkeerterrein. Autoverkeer komend uit de richting Schoonhoven/Polsbroek wordt ter hoogte van huisnummer 15 door verkeersregelaars gedoseerd doorgelaten richting het tweede parkeerterrein. Omdat het verkeer bij de verkeersregelaars even moet stoppen kan het zijn dat u enige minuten moet wachten tot u kunt parkeren.

* Gelet op het aantal te verwachten bezoekers willen de gemeente en de hulpverleningsdiensten geen fietsen, brommers en motoren in de nabije omgeving van het wedstrijdterrein hebben. Het zou de doorgang voor hulpverleningsdiensten belemmeren en gevaarlijke situaties opleveren. Om deze reden is er op het parkeerterrein gelegen naast West-Vlisterdijk 13 een parkeerterrein voor fietsen, brommers en motoren ingericht.

* Het is niet toegestaan met uw fiets, brommer of motor de Twee-Waardenbrug op te gaan richting het wedstrijdterrein. U dient te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats.

'Nat weer scenario'

Voor het parkeren van auto's, motoren, brommers en fietsen stellen diverse omwonenden hun erf beschikbaar. De verkeersregelaars wijzen u de plaats waar u kunt parkeren.

Doorgaand verkeer

Auto

* Wij adviseren u om de West-Vlisterdijk op zaterdag 25 augustus 2007 tussen 12:00 uur en 19:00 uur te vermijden. De organisatie verwacht een groot aantal bezoekers en het parkeren dient zorgvuldig te geschieden. Daarom is de kans groot dat er wachttijden ontstaan waardoor u vertraging oploopt.
* De parkeerlocaties liggen aan de West-Vlisterdijk en het wedstrijdterrein bevindt zich aan de Oost-Vlisterdijk. Daarom zullen er ook veel voetgangers op de West-Vlisterdijk zijn. In het belang van de veiligheid is het dan ook verstandig om op 25 augustus een alternatieve route te kiezen, bijvoorbeeld via Stolwijk en Bergambacht of via Oudewater en Polsbroek. Als u toch op de West-Vlisterdijk rijdt met de auto denk dan aan voetgangers op de rijbaan, met name tussen 12:00 uur en 15:00 uur en tussen 16:30 uur en 19:00 uur. Pas uw snelheid aan en rijd stapvoets!
* De Oost-Vlisterdijk is vanaf perceel nummer 1 tot aan de Vrouwenbrug van 12:00 tot 19:00 uur afgesloten voor autoverkeer.

Fiets, motor en brommer

Doorgaand fiets-, brommer- en motorverkeer kan niet via de Twee-Waardenbrug de Oost-Vlisterdijk op, maar zal worden doorverwezen naar de Stokkenbrug. De Twee-Waardenbrug is op 25 augustus 2007 niet toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Meer informatie?

Historie, recreatie en bezienswaardigheden Vlist en de Krimpenerwaard

www.krimpenerwaard.org

www.vvv.nl

Polsstokverspringen

www.pbholland.com


---

| |