Gemeente Hulst


Persbericht - 24.08.2007

Verbeteren verkeersveiligheid Gentsestraat te Hulst

De mogelijkheid voor fietsers om de Gentsestraat in 2 richtingen te berijden levert regelmatig problemen op. Ook de ruimte voor het winkelende publiek is op sommige plaatsen zeer beperkt. Eén van de speerpunten in de programmabegroting 2007 is het instellen van eenrichtingsverkeer voor fietsers en het vriendelijker inrichten van de Gentsestraat te Hulst.
Het voornemen is om de bestrating in de Gentsestraat aan te passen. Daarbij wordt de bestrating van gevel tot gevel worden uitgevoerd. De fietsstrook komt te vervallen. De vrijkomende ruimte wordt toegevoegd aan het voetgangersgebied. Om het gebied vriendelijker te maken voor het winkelende publiek, wordt de rijloper en het voetgangersgebied op één niveau te brengen.

De kosten voor de genoemde werkzaamheden worden geraamd op 100.000,--. Bij de werkzaamheden zal zo veel als mogelijk gebruik worden gemaakt van de aanwezige materialen.
De raadscommissie Middelen buigt zich in haar vergadering van 6 september 2007 over het voorstel om het benodigde krediet beschikbaar te stellen.
De definitieve plannen voor de werkzaamheden, alsmede de tijdsplanning, worden momenteel nog nader uitgewerkt. Duidelijk is wel reeds dat de werken pas na de najaarskermis (29 september t/m 2 oktober 2007) worden uitgevoerd.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl