Verzamelbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 24-08-2007

Politie houdt man aan na inrijden op agent

s-Hertogenbosch Surveillerende agenten te fiets zagen donderdagavond in de Visstraat een automobilist rijden zonder gordel. De agent sprak de man aan om hem de gordel te laten omdoen. De bestuurder maakte daarop een bocht en reed daarmee bijna de politieagent aan. De agent kon nog net op tijd van zijn fiets springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden. De 27-jarige Bosschenaar reed weg in de richting van het Stationsplein. De man weigerde op aanwijzingen van de agenten om zijn auto aan de kant te zetten. De Bosschenaar reed zelfs nogmaals in op de agent en diens fiets raakte onder de auto terecht. Toen de agenten de man aanhielden begonnen omstanders zich ermee te bemoeien en probeerden de aanhoudingen te belemmeren. De verdachte staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt overval

s-Hertogenbosch Donderdagavond kreeg de politie de melding van een 31-jarige man uit Elst (Gld) dat hij zojuist in de Hambakendreef was overvallen. De man had daar op een parkeerplaats afgesproken met een andere man, die mogelijk zijn auto aan hem wilde verkopen. Ter plaatse ontstond kennelijk onenigheid. Het slachtoffer is vervolgens door meerdere personen onder dreiging van vermoedelijk een vuurwapen gedwongen om zijn geld af te geven. De verdachten zijn er vandoor gegaan in onbekende richting. De politie houdt een buurtonderzoek en heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in s-Hertogenbosch.

Politie houdt mannen aan

Veghel Donderdagavond zijn in de Korte Kerkstraat twee mannen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de 27-jarige Ossenaar als passagier in een auto zitten. De man wordt verdacht van het plegen van meerdere fietsendiefstallen en is aangehouden. De 22-jarige bestuurder uit Leek bleek nog voor 1000 euro aan boetes te hebben openstaan. Hij is eveneens ingesloten.

Dronken automobilist veroorzaakt ongeval

Rosmalen Donderdagavond is in zijn woning in Rosmalen een 39-jarige man aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn auto in de Grote Elst tegen een lantaarnpaal gereden. Het rechtervoorwiel van de auto was als gevolg van deze aanrijding afgebroken. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Openbaar dronkenschap

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is in de Vughterstraat een 37-jarige Bosschenaar aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en trapte tegen een deur. Hij is ingesloten in een politiecel.

Politie neemt harddrugs in beslag

Veghel Woensdag is tijdens een verkeerscontrole in de Gasthuisstraat een 24-jarige man uit Polen aangehouden. Bij controle bleek de automobilist een hoeveelheid amfetamine bij zich te hebben. Hierop is hij aangehouden en in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Openstaande boete

s-Hertogenbosch Donderdagavond is door surveillerende politieagenten Achter het Stadhuis een 44-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had nog elf dagen gevangenisstraf openstaan. De Bosschenaar is ingesloten.