Gemeente Purmerend

functie neer

Wethouder Nijenhuis van Purmerend legt functie neer

24 augustus 2007

Vincent Nijenhuis (55) legt per 1 september aanstaande vanwege gezondheidsredenen zijn functie als wethouder van de gemeente Purmerend neer. Daarmee komt een onverwacht einde aan zijn dertienjarige actieve loopbaan in de Purmerendse politiek.

Het college heeft de samenwerking met en de bijdragen van Vincent Nijenhuis altijd als uiterst waardevol ervaren. Het college zal hem alleen al in die rol zeer missen. Maar zijn noodgedwongen keuze voor de eigen fysieke gezondheid maakt deze stap onontkoombaar.

In 1994 kwam Vincent Nijenhuis namens het CDA voor de eerste maal in de gemeenteraad. Tijdens de volgende raadsperiode van 1998 tot 2002 maakte hij ook deel uit van de CDA-fractie. In 2002 aanvaardde hij het wethouderschap, en had hij als belangrijkste portefeuilles Economische Zaken, Verkeer en Vervoer en de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning onder zijn hoede. Na de verkiezingen van 2006 kwam Vincent Nijenhuis opnieuw terug in het college. Ditmaal met de portefeuilles Welzijn, Cultuur, Sport en opnieuw de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

In de komende periode wordt binnen het CDA een opvolger voor Vincent Nijenhuis gezocht. Tot die tijd worden de portefeuilles waargenomen door de andere collegeleden. Daarover worden komende week afspraken gemaakt.