PwC richt met universiteit Tilburg en Leuven Europees taks fonds op

24/08/2007 13:42



Price Waterhouse Coopers B.V.



Tilburg, 24 augustus 2007 - PricewaterhouseCoopers, de Universiteit van Tilburg en de Katholieke Universiteit Leuven hebben vandaag gezamenlijk het PricewaterhouseCoopers International and European Tax Fund opgericht. Het fonds bevordert internationale en Europese universitaire samenwerking en onafhankelijk wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Dr. Onno Ruding, voormalig minister van Financiën, voormalig vice-president van de Citicorp Bank in New York en afgevaardigde van Citicorp in Brussel, zal optreden als voorzitter van het fonds.

Als onderdeel van de universitaire sponsorovereenkomst is de PricewaterhouseCoopers International and European Tax Chair in het leven geroepen, welke ieder jaar aan een andere vooraanstaande buitenlandse hoogleraar wordt toegewezen.

Het fonds ondersteunt het EUCOTAX Winter Course programma (European Universities Cooperating on Taxes - EUCOTAX) en de post-masteropleiding Europees en internationaal belastingrecht, die worden verzorgd door het European Tax College (ETC). Het ETC is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Tilburg en de Katholieke Universiteit Leuven. Ook sponsort het fonds de ETC Moot Court Competitie. Vanaf september 2007 wordt het fonds ten bedrage van 500.000 euro gedurende een periode van vijf jaar door PricewaterhouseCoopers opengesteld.

Het EUCOTAX programma geeft zowel studenten als onderzoekers van universiteiten in Barcelona, Boedapest, Leuven, Londen, Parijs, Rome, Stockholm, Tilburg, Osnabrück, Wenen en Washington de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Het programma beoogt de bevordering van onderwijs en onderzoek naar de Europese aspecten van het belastingrecht en stimuleert gezamenlijke publicaties van deelnemende onderzoekers.