Politie Hollands Midden

Datum: 24 augustus 2007

Leiden Fietser krijgt slap en valt in sloot Een 18 jarige fietser uit Zoeterwoude-Dorp is vrijdag 24 augustus even na 03.00 uur met zijn fiets in een sloot langs de Vrouwenweg beland. De fietser zag twee personen op een scooter uit de richting van de Lammenschansweg komen. Bij het passeren sloeg één van hen de fietser in het gezicht. De scooter sneed de fietser af waardoor de laatste zijn evenwicht verloor en in de berm terechtkwam. De fietser gleed van de steile berm en kwam onderaan met zijn fiets in de sloot terecht. Een van de personen op de scooter maakte hierop aanstalte om af te stappen waarna de fietser naar de andere kant van de sloot waadde. De personen zijn vervolgens doorgereden in de richting van Zoeterwoude. De fietser is hierna teruggekeerd naar de kant van het fietspad waar hij door een voorbijganger uit de sloot werd geholpen. De fietser zag de scooter in de verte links afslaan het Cronesteynpark in.

Bodegraven Poging diefstal uit bedrijf In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 augustus heeft men geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Europaweg. Een medewerker trof 's morgens een bus tegen een vernield hek aan. Tevens bleek een gelaagde ruit bij de ingang vernield te zijn. Vermoedelijk wilde men goederen van het bedrijf met de bus vervoeren, maar werd men mogelijk gestoord. De bus blijkt van diefstal afkomstig te zijn. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Schoonhoven Fietser van dijk gereden De politie heeft vrijdag 24 augustus een 45 jarige Schoonhovenaar aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. De Schoonhovenaar zou op de Lekdijk-West opzettelijk met zijn auto hebben ingereden op een 42 jarige fietser. De fietser, een buurtgenoot van de verdachte, viel van de dijk en liep schaafwonden op over zijn lichaam. De fiets raakte zwaar beschadigd. Een langer lopend conflict is vermoedelijk de aanleiding. De politie stelt een onderzoek in.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --