Politie Drenthe

Vrijdag

Emmen, 24-08-2007

Aanrijding auto en motor
EMMER COMPASCUUM Een 42-jarige motorrijder uit Emmen raakte donderdagmorgen gewond bij een aanrijding aan het Kanaal. Een 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Emmer Compascuum sloeg op de kruising linksaf en werd ingehaald de motorrijder. Door de botsing kwam de motorrijder ten val. Hij heeft een snijwond opgelopen in zijn been. Zijn motor is afgesleept. (BPS 07-170493)

Inbraak bij bedrijven
MEPPEL Tussen woensdagavond en donderdagmorgen is ingebroken bij twee bedrijven aan het Ruskenstuk. Door de deuren te forceren wist men binnen te komen. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. (BPS 07-170488 en BPS 07-170492)

Politie zoekt getuigen van inbraak
KLAZIENAVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een tuinbouwkas aan de Kring. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Er zijn vier karren met emmers (bestemd voor bloemen) ontvreemd. De emmers hebben in totaal een waarde van ongeveer 5600,-. Getuigen van deze inbraak worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. (BPS 07-170520)

Inbraak bij camping
SPIER In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een receptie van een camping aan de Wijsterseweg. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. Uit het pand is een kluis weggenomen. De eigenaar deed aangifte. (BPS 07-170499)

Aanrijding auto en bromfietser
NIEUW BUINEN Een 23-jarige vrouw uit Musselkanaal raakte donderdagavond gewond aan haar been bij een aanrijding. Een 60-jarige bestuurster van een auto uit Nieuw Buinen reed over de Mondenweg in de richting van Drouwenermond. Uit tegengestelde richting kwam een 28-jarige bromfietser uit Nieuw Buinen. De 23-jarige vrouw zat achterop. De bestuurder van de auto sloeg op de kruising met de Tweederdeweg rechstaf en zag de bromfietser over het hoofd. De bestuurder van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 07-170820)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag een 44-jarige man uit Assen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed in zijn auto over de Leliestraat. Op het bureau blies hij 225 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-170726)
BROEKHUIZEN De politie heeft donderdagavond een 37-jarige vrouw uit Wanneperveen aangehouden op de Broekhuizen. Zij zat samen met haar man en kind in de auto en bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 1290 ugl. De vrouw kreeg een rijverbod en een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-170782)
VRIES In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een 41-jarige man uit Vries aangehouden op de Fledders. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 645 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien kreeg hij een dagvaarding. (BPS 07-170836)

Fietsendief aangehouden
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 46-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een medewerker van een winkel zag dat de verdachte aan de Gedempte Singel een fiets aan het stelen was en riep dit naar omstanders. Een andere man die op de Brinkstraat liep, hoorde dit en heeft de verdachte staandegehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-170759)

Aangifte van diefstal mini shovel
TWEEDE EXLOERMOND In de nacht van woensdag op donderdag is een mini shovel weggenomen van een bedrijventerrein aan de Zuiderkijl. De shovel heeft een waarde van ongeveer 13.000,-. De eigenaar deed aangifte. Mensen die beschikken over meer informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie. (BPS 07-170732)

Politie onderzoekt inbraak bij bedrijf
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Nieuw Amsterdamsestraat. Door een deur te vernielen, wist men binnen te komen. Uit het pand is een nog onbekend aantal laptops, mobiele telefoons en pdas weggenomen. De politie doet onderzoek naar de diefstal. (BPS 07-170837)

Bromfietser bekeurd na aanrijding
OUDE GRONINGERWEG Agenten werden donderdagmiddag gevraagd om assistentie te verlenen bij een ongeval tussen een auto en een brommer op de Ouder Groningerweg. Bij controle bleek dat de kentekenplaat van de bromfiets als vermist stond opgegeven. Na onderzoek verklaarde de 20-jarige bestuurder uit Gieten dat hij de kentekenplaat ooit had gevonden en dat hij die op de brommer had gezet, zodat het leek alsof deze een kenteken had. De jongen kreeg bekeuringen voor het niet verzekerd zijn en het hebben van een vals kenteken. (BPS 07-170756)

Man aangehouden wegens oplichting
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had bij een winkel aan het Koopmansplein een blik verf uit een schap weggenomen. Hij had geprobeerd op slinkse wijze de verf in te ruilen voor geld bij de klantenservice. Omdat deze man een bekende was bij deze winkelketen, hebben medewerkers de man staandegehouden en overgedragen aan de politie. Hij is aangehouden wegens oplichting en ingesloten. Hij heeft inmiddels bekend. Omdat de man meerdere soortgelijke strafbare feiten had begaan in de afgelopen maanden, is hij na overleg met Justitie in verzekering gesteld. (BPS 07-170699)

Man doet aangifte van mishandeling
EMMEN Een 20-jarige jongen uit Emmen deed in de nacht van donderdag op vrijdag aangifte van mishandeling. Hij liep met twee andere mannen op de Meerstraat. Een nog onbekende man en vrouw liepen achter de mannen. Er zou onenigheid zijn ontstaan, waarbij de onbekende man de jongen zou hebben mishandeld. Over en weer zouden klappen zijn gevallen. De jongen raakte gewond aan zijn knie en is ter controle naar de huisartsenpost gebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Het signalement van de onbekende man: een getinte man van ongeveer 45 jaar oud, hij droeg een donkere jas. De vrouw had lang, zwart, krullend haar. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.
(BPS 07-170839)

Brand in leegstaande, rietgedekte woning
GIETEN Donderdagavond is brand ontstaan in een leegstaande rietgedekte woning aan de Zijtak. Het ging om een uitslaande brand, die de bandweer uiteindelijk gecontroleerd heeft laten uitbranden. Een aantal paarden van een nabij gelegen manege zijn geëvacueerd vanwege de rookontwikkeling. Vanwege instortingsgevaar is het pand met een kraan met de grond gelijk gemaakt. (BPS 07-170827)

Politie rolt hennepkwekerij op
DIEVER De politie heeft donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen aan de Haarweg. In totaal zijn 526 planten aangetroffen in de garage. Een 39-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-170640)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.