Gemeente Annapaulowna


Nederlanderschap voor Afghaans gezin

Vrijdag 24 augustus was het de Nationale Naturalisatiedag en een beetje feest op het gemeentehuis in Anna Paulowna. Burgemeester Pennink overhandigde mevrouw Aslamzada en haar vijf kinderen een certificaat dat ze bij Koninklijk Besluit de Nederlandse nationaliteit krijgen.

Jaar met verbrlijfsvergunning

Mevrouw Aslamzada en haar vijf kinderen wonen al acht jaar met een verblijfsvergunning in de gemeente Anna Paulowna. Het gezin is gevlucht uit Afghanistan en heeft in Nederland asiel aangevraagd. De naturalisatie liet enige tijd op zich wachten omdat de door het Rijk verplichte inburgering niet vlot verliep. Nu mevrouw Aslamzada de Nederlandse nationaliteit heeft gekregen, zijn ook haar vijf minderjarige kinderen automatisch Nederlander geworden. Zij krijgt van de gemeente een gratis paspoort en de kinderen een gratis identiteitskaart.

Kansen voor meneer Aslamzada

Tragisch is dat meneer Aslamzada tot op heden een tijdelijke verblijfsvergunning heeft en dus nog geen Nederlander is. Nu hij getrouwd is met een Nederlandse vrouw zijn zijn kansen waarschijnlijk sterk toegenomen. Burgemeester Pennink zegde toe dat hij zich zal inspannen om ook voor meneer Aslamzada het Nederlanderschap te verkrijgen.

Foto: Mevrouw Aslamzada neemt het certificaat van burgemeester Pennink in ontvangst.