Politie Gelderland-Midden

Jongen ernstig gewond bij ongeval; twee aanhoudingen
Publicatiedatum: 24-8-2007 11:02:38

LUNTEREN - Een zestienjarige jongen uit Barneveld is vrijdagochtend zwaar gewond geraakt aan zijn been bij een aanrijding in Lunteren. De jongen is naar het UMC ziekenhuis in Utrecht vervoerd. Twee personen zijn aangehouden.

Een 39-jarige automobilist uit Ede reed omstreeks kwart over zes over de Barneveldseweg toen hij een stilstaande auto wilde inhalen. Op dat moment kwam de jongen op zijn bromfiets vanuit tegenovergestelde richting vanaf het fietspad de weg op rijden. De automobilist kon de jongen niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Een gedeelte van de weg is na de aanrijding met afzetlint en pionnen door de politie afgezet. Op een gegeven moment kwam er een tractor met oplegger aanrijden uit de richting van Barneveld. De tractor reed vervolgens door de afzetting heen en negeerde meerdere stoptekens. Een aantal agenten moest hierdoor aan de kant springen om niet aangereden te worden. Na een achtervolging is de bestuurder van de tractor, een 29-jarige man uit Lunteren aangehouden.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.
07-129946

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---