Persberichten Heuvelrug. 10.45 uur

Utrecht, 24-08-2007

Autobanden lek gestoken

WIJK BIJ DUURSTEDE Op een parkeerplaats aan de Havenweg werden woensdag 22 augustus zeven autobanden lek gestoken van autos die daar geparkeerd stonden.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, telefoon 0900-8844.

Inbraak in bungalow

LEERSUM Op de Scherpenzeelseweg is donderdagmiddag in een bungalow ingebroken. De politie is op zoek naar getuigen.

Een campingmedewerker zag rond 15.15 uur een zilvergrijze Peugeot 306 rijden op de parkeerplaats van de camping, nog buiten de slagbomen van het campingterrein. De auto werd bestuurd door een man met een lichtgetint uiterlijk, donkere en korte haren en was rondom zijn hoofd bijna kaalgeschoren. De man was zon 1.70 meter lang en maximaal 25 jaar oud. De man stond ongeveer 2 minuten op de parkeerplaats en droeg een witblauw trainingsjack. Vervolgens kwam vanaf het campingterrein een man (tussen de 20 en 30 jaar oud), 1.80 meter lang, lichtgroene jas en ook donker, kortgeschoren haar en een lichtgetinte huidskleur aangelopen. De man stapte met een groenkleurige sporttas in de Peugeot en het tweetal reed vervolgens weg. Vermoedelijk zijn deze mannen verantwoordelijk voor de inbraak.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug, tel.: 0900-8844.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Op de Dragonderweg hebben agenten een snelheidscontrole gehouden tussen 19.40 en 20.05 uur. Vier automobilisten kregen een bekeuring. Agenten kregen een compliment van bewoners. Zij gaven aan dat er veel te hard gereden wordt en zijn blij met de handhaving van de maximum snelheid.

Onder invloed

ACHTERBERG Op de Zuidelijke Meentsteeg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een bestuurder aangehouden die onder invloed was van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 04.15 uur de melding dat een auto op de kruising met de Weteringsteeg was komen ophobbelen, daar tot stilstand was gekomen en dat de bestuurder vervolgens was weggelopen. Ter plaatse troffen agenten de auto in de berm aan. De motor draaide nog en de bestuurder zat nog achter het stuur. Het linkervoorwiel van de auto was geheel aangereden. De bestuurder, een 37-jarige vrouw uit Rhenen, gaf aan tegen een stoeprand te zijn gereden. De agenten lieten de vrouw blazen, waarna ze werd aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse 625 ug/l uit. De vrouw kreeg een proces-verbaal, haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van zeven uren.