Politie Groningen

Vrijdag 24 augustus 2007

Provincie Groningen, 31-08-2007

Groningen: winkeldievegges aangehouden

De politie heeft donderdag vier winkeldievegges aangehouden. De vier meiden uit Groningen, 13-14 jaar, hadden bij een winkel aan de Grote Markt diverse goederen weggenomen. Een aantal kledingstukken hadden ze aangetrokken. Bij controle bleken ze ook nog goederen uit een andere winkel bij zich te hebben. De politie onderzoekt of deze ook van diefstal afkomstig zijn. Het viertal is na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Groningen: fietsster gewond

Een 69-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt. De vrouw fietste over de Lichtboei en kreeg geen voorrang van een 20-jarige fietsster uit Groningen. De 20-jarige reed over de Stadsweg. De 69-jarige kwam ten val en liep letsel aan haar pols op. Zij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: wildplasser bekeurd

Een 29-jarige man uit Uithuizen is donderdagochtend bekeurd voor wildplassen. De man had zich al enige tijd vervelend opgehouden op het Gedempte Zuiderdiep. Toen hij vervolgens ook nog begon te urineren op straat, is hij aangehouden. De man reageerde hierop recalcitrant en beledigde de agent. Hij is overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw aangehouden voor heling

De politie heeft donderdagmiddag op het Stationsplein in Groningen een 40-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw bood meerdere mensen haar fiets aan voor 10 euro. Hierop is de vrouw aangehouden voor heling. De fiets is in beslag genomen.

Groningen: rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

De politie heeft donderdag op verschillende locaties in Groningen automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Van alle onderstaande bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.


· Scandinavieweg: 31-jarige automobilist uit gemeente Grootegast, blies een Fail (meer dan 1,3 promille).


· Damsterdiep: 34-jarige automobilist uit Groningen, beginnend bestuurder, onder invloed van 1 promille alcohol.


· Damsterdiep: 40-jarige bromfietser uit Groningen, verzette zich bij zijn aanhouding, onder invloed van 1,4 promille alcohol.


· Nieuwe Ebbingestraat: 27-jarige snorfietser uit Groningen, onder invloed van 1,7 promille alcohol.


· Poelestraat: 37-jarige snorfietser uit Groningen, onder invloed van 1,55 promille alcohol.

Middelstum: vrachtwagen in kanaal

Een 63-jarige vrachtwagenchauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagochtend met zijn vrachtwagen in het kanaal beland. De man reed over het Jaagpad in Middelstum. De rechterwielen raakten op een gegeven moment in de berm. Doordat de berm zacht was, kantelde de vrachtwagen na verloop van tijd en kwam in het Boterdiep terecht. De bestuurder kon de vrachtwagen verlaten voordat deze kantelde. De weg is enige tijd afgesloten om het beton uit de vrachtwagen te kunnen overladen.

Eppenhuizen: auto slingerend over de weg

Een 52-jarige automobilist uit Uithuizen is donderdagmiddag op de Eppenhuizerweg in Eppenhuizen staande gehouden. De man reed slingerend over de weg en kon tot twee keer toe maar net op tijd een tegenligger ontwijken. Een blaasproef wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol verkeerde. Er is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of de man onder invloed was van medicijnen of verdovende middelen.

Grootegast: man gewond naar ziekenhuis

Een 74-jarige man uit Grootegast is donderdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis. De man was op de stoep voor zijn huis gevallen. Hierbij heeft hij vermoedelijk heupletsel opgelopen. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 852, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 847, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 571, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 393, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 487, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal: letsel na botsing met elektriciteitskast

Op het Raadhuisplein botste donderdagavond een 20-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto tegen een elektriciteitskast. De man wilde zijn auto keren en kwam daarbij in de berm terecht. Uiteindelijk verloor hij de macht over het stuur en kwam met de auto tegen de kast en een boom tot stilstand. De bestuurder liep daarbij enkele verwondingen op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De auto raakte total loss en werd afgesleept.

Slochteren: man met auto in sloot

Donderdagavond raakte een 40-jarige inwoner van Harkstede met zijn auto op de Fromaweg in de sloot. De man raakte in een bocht van de weg en kwam in het water tot stilstand. Het slachtoffer werd in samenwerking met de brandweer en hulpverlening uit de auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn verwondingen vielen heel erg mee. Wel werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen gezien zijn alcohol gebruik. De auto raakte total loss.

Nieuweschans: inbeslagname na geluidsoverlast

In een woning aan de Charlottestraat heeft de politie donderdagavond de gehele geluidsapparatuur in beslag genomen. De buurt had bij de politie geklaagd over enorme decibellen aan geluid. De 57-jarige bewoner bleek niet aanwezig wel stond een radio met superboxen hard aan en liepen een tweetal wekkers met een hoop geluid af. De apparatuur werd meegenomen en de bewoner zal later worden gehoord en krijgt een proces verbaal.

Sappemeer: dader van vernielingen aangehouden

De politie heeft donderdag in zijn woning in Hoogezand een 30-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het leksteken van meerdere autobanden op de Borgercompagnie. Getuigen zagen de man en waarschuwden de politie. In de woning werd een dolkmes aangetroffen. De man werd meegenomen voor verhoor en is ingesloten voor een nader onderzoek.

Farmsum: koper dief gepakt

Op het terrein van een scheepswerf aan het Eemskanaal ZZ heeft de politie een 45-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Getuigen zagen dat de man met twee andere verdachten op het terrein bezig waren kabels weg te nemen. De getuige zag kans de verdachte te grijpen en over te dragen aan de politie. De beide andere verdachten wisten te ontkomen. Zij zullen later worden aangehouden. De verdachte is ingesloten.

Aduard: illegale invoer van schapen

Op de Friesestraatweg heeft de politie bij een controle een 20-jarige man uit Koekange aangehouden. De man vervoerde in zijn vrachtauto met aanhangwagen ruim 300 schapen. Bij controle van het voertuig bleek de auto niet aan de technische eisen te voldoen. Tevens waren de noodzakelijke geldige invoer papieren van de beesten niet aanwezig. Het vervoer vond plaats terwijl er nog steeds een vervoersverbod geldt in verband met besmettelijke dierziekten. Het onderzoek is overgedragen aan de Algemene Inspectie Dienst en Voedselwaren autoriteit.

Delfzijl: alcoholgebruik

Op de Weg naar de Dam heeft de politie donderdagmiddag een 43-jarige man uit Appingedam aangehouden. De man viel op doordat hij met hoge snelheid reed. Op de Dam werd hij zette hij zijn auto stil. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Een blaastest wees uit dat hij 1.3 promille in zijn bloed had. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. *In Kornhorn werd een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij bleek bij controle iets meer dan 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Met een boete en een rijverbod werd de man heengezonden.