Persberichten Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 24-08-2007

Veelplegers aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 22 augustus twee veelplegers aangehouden op de Surinamestraat. Zij worden verdacht van diefstal of heling van een bromfiets.

Op maandag 20 augustus werd een bromfiets gestolen uit een tuin aan de Surinamestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, waren de verdachten inmiddels gevlogen.

Een dag erna meldde een getuige dat er een bromfiets in de wijk werd aangeboden door twee jongens. De getuige maakte een afspraak met de verdachten. Op basis van het signalement van de getuige konden beide verdachten, een 15 en 16-jarige Utrechter, op woensdag 22 augustus op de Surinamestraat worden aangehouden voor diefstal of heling van een bromfiets. De jongens werden inverzekering gesteld en ingesloten op het politiebureau. De ouders werden in kennis gesteld aangezien het om minderjarige verdachten gaat. De nummerplaat die op de bromfiets zat, bleek van diefstal afkomstig te zijn. De bromfiets is in beslag genomen. De jongens blijken veelplegers te zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek

Aangehouden voor brandstichting

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die bij een hotel geprobeerd had brand te stichten.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie een melding dat een man bij de lobby van een hotel aan het Jaarbeursplein brand had gesticht. Ter plaatse bleek dat een onbekende man naar binnen was gelopen en op diverse plaatsen brandbare blokjes naar binnen had gegooid. Hierna vertrok de man.

De blokjes konden door het personeel snel geblust worden. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten de verdachte kort daarna in de omgeving van het Westplein fietsen. De 24-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is voor de politie nog onduidelijk waarom de man brand probeerde te stichten.

Rijden met rijontzegging

UTRECHT Op de Fleminglaan heeft de politie een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder tegemoet komen rijden waarvan zij wisten dat hij een rijontzegging had voor het rijden onder invloed. De 35-jarige bestuurder uit Vleuten en kreeg een stopteken en werd aangehouden. Op het bureau heeft de man een verklaring afgelegd en kon daarna weer naar huis.

Man aangehouden voor bedreiging

UTRECHT Op de Lange Elisabethstraat heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij een andere man met een mes had bedreigd.

Getuigen belden omstreeks 20.05 uur naar de politie omdat op de Lange Elisabethstraat een man met een mes iemand bedreigd had. De politie was in de buurt en nam poolshoogte. Aan de hand van het opgegeven signalement zagen agenten dat de verdachte op hen af kwam rennen.

De 25-jarige man uit Utrecht kon direct worden aangehouden. Tijdens het fouilleren werd in zijn sok een groot mes aangetroffen. Het bleek dat de verdachte ruzie had gekregen omdat iemand hem per ongeluk had aangestoten. Hierbij was zijn wiet op de grond gevallen en hij ontzettend boos geworden. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt.

Een 31-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 14.45 uur met zijn fiets over de Biltstraat. Op een gegeven moment stond half op het fietspad een bestelbusje. De fietser zag geen kans het busje voorbij te rijden zonder de spiegel van de bus te raken. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat de Utrechter gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 605 ug/l uit. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Archimedeslaan vond donderdagmiddag een straatroof plaats waarbij een raam van een auto werd ingeslagen.

Omstreeks 12.45 uur stond een 33-jarige bestuurder uit Eemnes met zijn auto op de Archimedeslaan toen plotseling een zijruit van zijn auto werd ingeslagen. Een onbekende jongen zag kans de laptop van de achterbank te pakken en weg te rijden op een zwart/ rode scooter. Het slachtoffer zag dat op de scooter twee verdachten zaten.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.