Ingezonden persbericht


Persbericht
16 augustus 2007

Veel bekende namen op Waterval
Tien dagen lang muziek, dans, theater, film en nog veel meer

Voor de vierde keer komt Waterval naar de Sloterplas, het 'hart' van Amsterdam Nieuw West. Waterval wordt gemaakt voor en met de bewoners van de Westelijke Tuinsteden. Het is een marktplaats voor allerlei soorten artiesten en samen zetten ze een afwisselend programma neer dat voortkomt uit de verschillende culturen van de buurtbewoners. Tijdens dit theater- en muziekfeest valt er een hoop te zien, te doen en te beleven. Eén van de hoogtepunten is Summerstage, door Ish en Studio West.

Feestelijke opening
Op vrijdag 24 augustus om 18.00 uur is de feestelijke opening met o.a. Summerstage, Zikr, Tuinstadtheater, Silent Disco en Vuurwerk. Op zaterdag is er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een hoop te beleven, zoals een voorstelling van Hakim, knutselen bij Villa Lila, Duo Hoog & Droog en kinderen kunnen zelfs hun eigen mozaïek maken. Het Sloterparkbad start zaterdag om 16.00 uur met het Waterfeest voor jong en oud, met onder andere een optreden van Ellen ten Damme, Dicecream en DJ Waxfiend en het vuurwerkspektakel. Ook het grote Drakenboot Festival vindt plaats op de eerste zaterdag van het festival.

Ish en Studio West samen op het podium

Vanaf vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september presenteren de Summerstage jongeren elke avond een showcase op het jongeren podium van Waterval. Iedere festivalavond zijn er tussen 19.00 - 22.00 uur diverse acts te zien. Summerstage is een uniek leerproject waar talentvolle jongeren uit Amsterdam Nieuw West werken met de masters van ISH en Studio West aan acts voor het Waterval Festival aan de Sloterplas.

Vanaf 17.00 uur is de Summerstage hang out op Waterval al open voor een koel drankje en een potje panna, breaken of DJ-en. De Summerstage hang out is dé plek waar jonge talenten uit West tijdens Waterval samenkomen om zich klaar te maken voor het podium en dan de wereld te veroveren.

Succesvolle Paradevoorstellingen op Waterval

Tijdens Waterval staat er nog veel meer op het programma, zoals de succesvolle Paradevoorstelling Mon Bouillon van Eddie B. Wahr en Kees van der Vooren (bekend van o.a. NUHR, Orkater, De Gebakken Mannetjes). Tijdens deze muzikaal-theatrale voorstelling bereiden ze met diverse ingrediënten muzikale gerechten en belanden ze in een wereld waar ze zelf geen weet van hebben. Ook de Paradevoorstelling Het Spreekuur van De Varkensfabriek speelt op Waterval. Vanaf de openingsavond staat ook Sabri Saad El Hamus (o.a. Het Schnitzelparadijs en de tv serie Pleidooi) zes dagen lang op de planken. Zijn voorstelling Zikr is een Egyptisch dansritueel met opzwepende muziek. 7ouma Festival laat de bezoekers genieten van alle muziekstijlen die Marokko rijk is. Van Andalusische muziek tot Hip hop en van salsa tot funk, alles passeert de revue.

Tien dagen lang gaat Waterval iedere dag om 15.00 uur open. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.watervalfestival.nl. Waterval duurt tot en met 2 september.

Waterval wordt georganiseerd door Mobile Arts, onder andere producent van de Parade en Boulevard of Broken Dreams. Het initiatief komt van de Meervaart, het consortium van woningcorporaties Far West en Bureau ParkStad. Het festival is nog op zoek naar sponsors voor dit vuurwerkspektakel. Heeft u interesse, vraag dan de folder aan via www.festivalwaterval.nl/nieuws.

Waterval won de WeStars Award 2006 in de categorie cultuur. De prijs is in het leven geroepen "voor personen en organisaties die zich in 2005 op bijzondere wijze hebben ingezet voor de vernieuwing in Amsterdam Nieuw West, in de categorieën economie, cultuur, sport, educatie, persoon, sociaal en bouw."

Noot aan de redactie:
De directie en staf van Mobile Arts zijn beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Mobile Arts
Eefje Colsen, hoofd communicatie
Weverssingel 36
3811 GK Amersfoort
T. 06 - 26710661
E. eefje@mobilearts.nl
W. www.mobilearts.nl / www.watervalfestival.nl

Vriendelijk verzoek om bij publicatie contact op te nemen. Bij voorbaat dank.