Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Project Hillelaan / Putselaan: start fase 3

Het project Hillelaan / Putselaan gaat fase 3 in. De werkzaamheden in deze fase starten vrijdag 24 augustus. Beide lanen krijgen een nieuwe indeling en de bestrating, riolering, kabels en leidingen worden vervangen. De lanen liggen in elkaars invloedssfeer en worden daarom tegelijkertijd aangepakt. Begonnen in april 2007 beslaat het totale project ruim een jaar.

Hillelaan/Brede Hilledijk
In fase 3 wordt het kruispunt Hillelaan/Brede Hilledijk in drie weekenden afgesloten voor al het verkeer. Voor alle weekendafsluitingen geldt: afsluiting van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. De eerste afsluiting is vanaf vrijdagavond 24 augustus t/m met maandagochtend 27 augustus. Het kruispunt wordt wederom afgesloten vanaf vrijdagavond 31 augustus t/m maandagochtend 3 september en vanaf vrijdagavond 7 september t/m met maandagochtend 10 september. Het autoverkeer en openbaar verover (bus 77) worden omgeleid. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van ter plaatse omgeleide fietspaden. Tijdens de Wereld Haven Dagen (7-8-9-september) geldt een parkeerverbod op Rijnhaven Z.z.

Nog meer afsluitingen
Vanaf maandag 27 augustus is de afslag Brede Hilledijk richting Katendrecht twee weken afgesloten. Het verkeer richting Katendrecht wordt omgeleid via Maashaven N.z. Maandag 3 september gaat de afslag Brede Hilledijk richting de Afrikaanderwijk een week dicht. De straten Brede Hilledijk, Hillestraat, Korte Hillestraat, Hilledwarsstraat en Parallelweg zijn dan en tijdens de drie eerder genoemde weekendafsluitingen via de tijdelijke doorsteek (ter hoogte van de Brede Hilledijk) vanaf de Laan op Zuid voor bestemmingsverkeer bereikbaar. Dit betreft een tijdelijke doorsteek voor autoverkeer. De rest van de Afrikaanderwijk is te bereiken via de Pretorialaan.

Putselaan
De derde fase van de werkzaamheden op Putselaan start in het weekend van 25 en 26 augustus met voorbereidende werkzaamheden aan de ovonde (= ovale rotonde) van de Putselaan, ter hoogte van de Slaghekstraat. Daarna duurt het tot zondag 21 oktober voor men hier tot een afronding komt.

Slaghekstraat 8 weken dicht
Vanaf maandag 27 augustus is de Slaghekstraat, ter hoogte van de ovonde Putselaan afgesloten voor het auto- en fietsverkeer. Het autoverkeer richting Hillevliet wordt omgeleid via de Hilledijk. Autoverkeer vanuit de Hillevliet richting Putselaan wordt omgeleid via de Polderlaan. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van ter plaatse omgeleide fietspaden. De Slaghekstraat is 8 weken afgesloten.

Contact
Wilt u meer weten over de werkzaamheden of heeft u klachten of opmerkingen, bel dan tijdens kantooruren met mevrouw M. Toet van Gemeentewerken, via telefoonnummer (010) 489 34 58. U kunt ook een e-mail sturen naar hillelaan@gw.rotterdam.nl, of naar putselaan@gw.rotterdam.nl. Of kijk op www.gw.rotterdam.nl.

Openbaar vervoer
Voor vragen en informatie over openbaar vervoer tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met RET Klantenreacties, via telefoonnummer (0800) 6061 of via e-mail: klantenreacties@ret.nl

(foto: HIllelaan, Putselaan )


---

Deelgemeente Feijenoord, 08-08-2007